Milyen előnyei vannak a nagy köbcentinek személygépkocsikban? Hány köbcentitől számít egy autó nagy motorosnak?
Gyorsabb,nyomatékosabb.Igazából előnye az ennyi.
Én olyan 2500 ccm-től felfelé mondanám.
Nyomatékosabbak, több tartalékuk van.
Attól függ. Manapság már egy 2 ezres motor nagynak számít, egy W123 Merciben a 300D sem nagy, a W126ban az 5 literest mondják nagynak, a 3.8-ast, 4.2-est nem. :)
Magyarok számára már az 1.4 is nagy motor. Legszívesebben 1 literes dízelt vennének, hogy termelje a gázolajat, ne fogyassza.
;D
Nagy motorosnak egy 3.0 v6 számít pl.
szerintem europaban mar 3.0 felett mar lehet nagynak mondani, Magyarorszagon mar 2.0-tol...
Amerikaban 2.0 alatt bevasarlo kocsinak se jo, 3.0-4.2-ig kb mar kozep kategori amivel mar kimereszkednek a varosbol...
Úgy 3000 ccm-től felfele már lehet komolynak mondani, mivel egy 3000-res motor már egy A8-ast is könnyedén mozgat, mig egy 2500-as már nehezen birkózna meg vele.
De például egy Swift 2000-res motorral is már brutális sportautó lenne, szóval ez tényleg relativ.
De a magyar átlag az olyan 2000 ccm-ig van, afelett már "nagy"-nak van nyilvánitva egy motor vagy egy autó.
Csak halkan jegyezném meg, hogy egy 4.2 Quattro A8 az alumínium térvázas karosszériának köszönhetően csak nettó 1720kg. Ez nemsokkal több, mint egy 5-ös BMW, amiben meg volt 2 literes motor is, vagy akár egy E klasse..
A Swift egy 2 literes 8 szelepes 110 lovas benzinessel nem lenne komolyabb sportautó, mint a 94 lovas 1.6-ossal. Nyilván egy 170 lovas 2 liter szívóval vagy egy 2-300+lovas feltöltöttel már .. :D
( bocsi, hogy belekötöttem )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!