Az alábbi szempontokat figyelembe véve, Ti milyen kocsit vennétek?
Szóval évi kb. 12 ezer kilométert megyek, legtöbbször városban. Kb. 3 ezer km autópálya.
Városban is rövid távon, aztán órákig áll az autó.
Viszont egy benzines 206-ost akarok lecserélni valami családira, olyan 1.200.000 Ft-ig. Ami marhára tetszene az egy S60-as volvo, de nem tudom melyik motorral vegyem.
Volvo helyett mit tanácsolnátok?
Az S60 nagyon jó autó és a használt autót vásárlók szerencséjére nincs is ára. Viszont rövid távú városozásra nem igazán felelnek meg sem a turbódízel sem a turbós benzines motorok. Az S60-ban pedig csak egy szívó van, a 2.4-es 5 hengeres, azt meg meg kell vallani, hogy ennek kicsit nagyobb lesz a bendője, mint a 206-nak. Igaz a 2.0 turbós benzinesek meg a 5 hengeres szívótól nem fognak többet enni,azaz városban mindkettő 10 felett.
Ha szereted a kihívást akkor hajrá, viszont ha sokallod a fogyasztást akkor érdemesebb valami más után nézni ( pl az újabb V50/V60-akban kisebb motor is van, csak azok nem férnek bele a keretbe, az S40/V40 meg nem olyan szép és kisebb is ).
Először v40 lett volna, de népítéleten lehúzták őket sajnos, így dobtam.
Hát igen az s60 meg óriási motorral van szerelve.
Mondjuk jobban elnézem a volvónak a 10 liter városban, mint ennek a trágyaszórónak a 8-at. Azért az s60, csak egy mini romboló, cirkáló.
A volvo az nem rossz gép!
Skoda octavia
Ford focus
octavia vagy mondeo.
A mondeo mellett szól hogy nekem szebb és az 1.8 motorja nagyon jó, gyorsabb erősebb mint az octávia 1.6 és ugyan annyit fogyaszt.
A octavia is príma autó de nekem főleg a beltér és az 1.8 motor miatt hajlok a ford felé.
Rövid távos leállítgatásra én turbómotort nem vennék, sem benzinest sem dízelt, a 2.4-es szívó tökéletesen megfelelne, ha bírod a fogyasztását, mellesleg a benzines sor5-ös motornak baromi szép hangja van a 4 hengeresekhez képest, a dízel kerepeléséhez képest meg pláne...
Évente 12 ezren amúgy se spórolsz sokat a dízellel, viszont a sok rövidtáv lényegesen hamarabb öli meg a turbómotort, mint a szívót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!