Volt már valakivel olyan, hogy motorral elkapott egy madarat?
Madarat majdnem...(szerencsére csak kicentiztük egymást)
Viszont volt hogy rengeteg bogarat szedtem össze(főleg éjszakánként) :) Volt amikor nagyobb méretű cserebogár az arcomnak ütközött nyitott bukónál,nos lehet érezni rendesen,volt amikor kicsi méhecske kenődött szét a szememen,akadt olyan is hogy bekaptam a legyet miközben a benzintyúknak szóltam :) (fiatal koromban cserebogarat is kóstoltam így) :)
Amúgy van egy jó kis vicc a témával kapcsolatosan.
Száguldozik egy motoros az országúton, amikor nekicsapódik a bukósisakjának egy veréb. A veréb elájul, a motoros megsajnálja és hazaviszi.
Otthon beteszi egy kalitkába, ad neki egy kis kenyeret, vizet, és elmegy munkába.
Kis idő múltán a veréb magához tér és körbepillant:
- Atya ég! Rács, kenyér, víz... Csak nem halt meg a motoros?
:)
Ismerősöm mesélte, én nem motorozom, eddig erre a veszélyforrásra nem is gondoltam.
Autóval még nem ütközött nekem, gondolom azt jobban észreveszi, mert nagyobb jármű.
Egyszer majdnem. Pont vezetéstechnikai oktatásról jöttem hazafelé amikor kirepült elém egy galamb méretű madár. Időben tudtam lassítani és így elkerültük a mindkettőnk számára kellemetlen esetet.
Cserebogarakkal viszont nekem is volt már tapasztalatom. Május környékén nagyon rajzottak legalább két hétig. Naponta 6-7 darab pattant le a motorról, 3-4 pedig rólam. 50-60-as tempó, motoros kabát, de még így is eléggé fájdalmas. Gondolom idén megint lesz :D
Nekem 80-90 közt csapott homlokon :) megvolt a helye egy kis ideig :)
Skacok...Nektek megy az a tájfelismerési módszer amiben bogarakat kóstoltok és megmondjátok honnan való? Siroki vagy csak sima balatoni bogarak :) pl ...
Szóval benzintyúk lennél :)
Neked ilyenektől nem kell félni mert minden bogarat a driver kóstol meg és osztályoz minősége alapján. :)
Szóval annyi ha valaki mögé felülsz azért vannak szabályok...
Pl elsőre mindig a söfőr ül fel,azon az oldalon szállj fel meg szállj le ahol nincs kipufogó,a kipufogó nem arra való hogy azon talpalj mert odaég a krómra a talpad,motorozás közben néha dől a motor kanyarban,akkor te csak csomagként viselkedhetsz,ne mozogj ne rázd a hátsód ,ne táncolj :)
Aztán egy fontos:Mindig kapaszkodj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!