Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra 1.4 82LE Mi lehet...

Slice kérdése:

Opel Astra 1.4 82LE Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
Hideg motornál fehér füst, a motor teljesítménye gyenge, hirtelen gáz adásra megtorpan az autó.

2014. febr. 17. 09:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Szivató.
2014. febr. 17. 09:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor ha kikötném a szivatót az segítene?
2014. febr. 17. 12:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem, mivel nincs szivató. A motorvezérlő dúsít, azzal meg nem tudsz sokat kezdeni.

Én megnézném a lambdaszondát, és a vízhőfok jeladót (ami az ECU-hoz megy)

2014. febr. 17. 13:48
 4/6 Dörmögő ***** válasza:
A fehér füstnek nem sok köze van hozzá. A vízgőzös füst hideg motornál télen normális.
2014. febr. 17. 14:54
 5/6 Csaba1207 ***** válasza:

Ilyenem van. (nem vagyok autószerelő, de sok mindent magam csinálok rajta, sőt...) Menjünk sorba. Nálam az erő problémát megoldotta a gyertya csere. De itt lehet nem ez lesz a gond.

Alapjárat milyen? Ha kicsit is ingadozik, az lehet a gyertya kábel, vagy az alapjárati motor. Mindkettőt könnyedén orvosolod otthon. Az alapjárati motor a régi 8 szelepeseknél állítólag gyakran koszolódik, javasolják évente, 2 évente takarítani, de akkor már a folytószelep házat is ki lehet takarítani. (megjegyzem, nálam egyszer sem kellett még).

Még annyit, hogy ezek a motorok a nagyobb teljesítmény miatt könnyebben futottak hengerfejesre. (nekem meg kellett henger fejezni) A következő egyszerű tesztet csináld meg. Kiegyenlítő tartály sapka le, valaki adjon komoly gázfröccsöket, te meg figyeld a vizet, hogy jön e buborék. Ha jön, akkor hengerfej. Ettől nekem viszont nem torpant, csak kicsit bizonytalanul gyorsult.

Egyenlőre ennyi, aztán lehet még mélyebben belemenni, de ezek a motorok egyszerűek még mint a szög (a mai technikához képest), így kideríthetetlen baja nem lehet.

2014. febr. 18. 08:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam de nem jön buborék az alapjárat be indulásnál felugrott 1200-ra aztán azonnal vissza 1000-re és azt stabilan tartotta (kb. 5napja nem volt beinditva) most hogy jó idő van a fehér füst már minimális
2014. febr. 18. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!