Le akarnám tenni a jogsit, miből áll, lehet szünetet tartani, és ha igen, mennyit?
3 része van. 1. Kresz vizsga, 2. elsősegély nyújtás vizsga, 3. forgalmi vizsga.
2 év alatt kell megcsinálni, de érdemes szerintem inkább 1 évvel számolni, mert sokan úgy mennek oda, hogy úgy gondolják, hogy van hozzá érzékük, pedig nincs.
Ahogy mondják a többiek 3 részből áll a jogosítványszerzés.
Az elsősegély vizsga nem évül el soha, ergo ha azt megcsinálod az "örök darab".
A KRESZ vizsga 2 év után évül el. Vagyis onnantól kezdve, hogy sikeres KRESZ Vizsgát tettél pontosan 2 éved van arra, hogy sikeres forgalmi vizsgát tegyél.
A KRESZ oktatásokat már elég gyorsan, akár 1-2 hét alatt is ledarálják. Viszont nekem 2 éve még közel 3 hetet kellett várnom egy KRESZ vizsga időpontra, nem tudom manapság mi a helyzet. Ha ez sikeres mehetsz vezetni. A vezetés ha minden hétköznap tudsz vezetni akkor akár egy hónap alatt is elvégezhető, de a 2 hónap idő reálisabb. A forgalmi vizsgákra is elég hosszúak a sorok (nekem közel 2 hónap volt!), érdemes már félidőben jelentkezni a vizsgára.
Összességében kényelmes tempóban egy jogosítvány megszerezhető durván 3-4 hónap közötti időintervallumban.
Elsősegély vizsga nem része a jogosítvány megszerzésének. Egyedül annyi a feltétel, hogy rendelkezzél ilyennel (vagy valamilyen orvosi végzettséggel).
Tehát akár előre is megcsinálhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!