Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hamisított gyújtógyertya -...

Berkes-Szabó Tamás kérdése:

Hamisított gyújtógyertya - hogyan kerülhetem el?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy a gyújtógyertyákat is hamisítják, mégpedig olyan profi módon, hogy csak komoly vizsgálattal tudja megállapítani szakember is, hogy nem az adott cég termékéről van szó, hanem utánzatról. Főképpen a tucatautó kategóriába való gyertyákra vonatkozik ez, nos nekem épp ilyen van (Fabia).

Hogyan kerülhetem el, hogy ilyen gyertyát vásároljak? Ha tisztességes, évtizedes múlttal rendelkező szakboltban vásárolok, az elegendő, vagy őt is átverheti a beszállítója úgy, hogy nem is tud róla?

#gyertya #gyújtógyertya #hamisított gyújtógyertya #gyújtógyertya hamisítás
2014. febr. 12. 14:47
 1/4 anonim ***** válasza:
57%

Jó hírnevű helyen vásárolsz.

Mellesleg, ha szakértők is alig tudják megállapítani a különbséget, akkor őszintén, számít melyik van a kocsiban? Ugyanúgy fog működni.

2014. febr. 12. 14:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ennyit tudok az NGK-val kapcsolatban:

[link]

2014. febr. 12. 15:04
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az első válaszra azért hadd reflektáljak. A hamis és az eredeti gyertyák közötti különbséget a szakértők csak azért veszik észre nehezen, mert a hamisítás ebben az esetben nem olyan, mint az Abidas cipő, vagy a Giorgo Armani parfüm. A másolat külsőre megtévesztésig hasonló, de sajnos a műszaki paramétereit tekintve nem az. Tehát a hőterhelhetősége, szikraképessége, tartóssága, stb. Vagyis, ha ilyen hamisítvány kerül a kocsinkba, akkor azt csak akkor vesszük észre, amikor pl a 30e km-re kalibrált gyertya 5ezernél már nem ad kellő teljesítményt, rángat a kocsi, esetleg emiatt tönkremegy a trafó, stb. Extrém esetben a gyenge minőségű utánzatról leváló kicsi darabkák tönkretehetik a katalizátort, dugattyút, a gyűrűket, végső soron a motort. Az én esetemben ez utóbbi meglehetősen érzékeny veszteség lenne, lévén hogy az autóm motorja "roncsolás nélkül nem megbontható", vagyis nem gyűrűzhető, nem felszabályozható, nem javítható - magyarán eldobható, amennyiben elmegy belőle a kompresszió. Mivel manapság már gyártanak ilyent is, legfeljebb nincs kiírva az autóra, hogy ilyen motorral szerelték, mert úgy már egy cseppet sem volna vonzó.
2014. febr. 13. 20:31
 4/4 A kérdező kommentje:
A második válasz viszont a belinkelt oldallal nagyon hasznos. Nagyon köszönöm!
2014. febr. 13. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!