Bécsben és Burgenlandban telente mennyire gyakran várható tükörjég az utakon? Mert ott elég jól takarítják, de érvényes ez a veszélyes jégmentességre is?
Amiatt érdekel "csupán", hogy pl. utazom autóval hajnali öt-hat körül a fővárosban, vagy Kismarton, esetleg Kelénpatak környékén, és egy esetleges tükörsima jeges szakaszon a megszokott sebességem miatt megcsúszom (roszabb esetleg a szembejövőnek, megállíthatatlanul).
Ezt szeretném minden egyes téli napon elkerülni.
Nyilván ilyen napokon lassabbam mentem mindig is, mint a megengedett, de félek, nem fogom látni a csúszós útszakaszt, és meg fogok előbb-utúbb csúzni.
Ha meg utasokat viszek, még nagyobb a felelősség.
Csak azt nem tudom/nem hiszem, hogy a hólánc ér-e egyáltalán valamit a tükörsima jégen?...
No meg HA NINCS? :)
Vagy ha pl. busszal utazom, és nincs nagy hó, ezért nem tesznek fel rá láncot, de tükörjég még lehet, akkor ŐK, a buszvezetők, mit tesznek ilyenkor, hogy elkerüljék az életveszélyes megcsúszást és az utasoknak véletlenül se legyen soha semmi bajuk?
Illetve első: tapasztalatból mondod ott az útviszonyokat? Mert én olyan emberektől kérdezem ezt, akik mentek már legalább(!) kétszer arrafelé ilyen mostoha körülmények között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!