Csere esetén mekkora méretet vegyek dugattyuból? 39,73 ami bent van. Ahogy látom 39-40 közt több méret van. Vagy 39,73 kell mindenképp ha már ez van bent?
Mégis: milyen jármű, miért akarsz benne dugót cserélni, milyen a hengerfal?
Gondolom Simson. Nem szokás csak úgy dugót cserélni, elég azt fúráskor is. Meg a gyűrűkkel is így szokott lenni, mert addigra a hengerfal is megkopik eléggé.
De ha az volt benne és nem fúratod, akkor ugyanakkorát tegyél bele. Főleg mert a dugattyú tágul, esetleg ha bele is menne a következő méret, akkor is megszorulhat amint felmelegszik.
Nagyobbat csak ha a henger is nagyobbra lesz fúrva; a gyűrűknél meg figyelni a végeik közötti hézagra (a minimum legyen meg, mert annak az anyaga is tágul).
Vehetsz bele szorosabbat is, de lehet, az megszorul.
Én egyszer egy robogót fúrattam meg, új dugó+gyűrűk, hazafele jövet vagy 5x megszorult a dugó a hengerben, pedig nagyon óvatosan mentem vele.
Aztán jó lett, nem foglalkoztam már vele.
A babetta amiről már kérdeztem itt is, kiesett a dugattyuból a biztosító.
Csak ugye az is kérdés miért eshetett ki. Máshol azt írták akár a hajtókar is lehet ferde, meg, hogy akkor már furassam is.
Közbe találtam itthon egy új ugyanekkora dugattyut.
Erre fogok gyürüt venni, egy próbát megér.
Gyürü végeinél mekkora helyet hagyjak vagy hogy van ez?
Hát az a henger nem szép - bár el fog így is működni minden valószínűség szerint. Ugye ezek a gyűrű felfekvését és a hengerfal-gyűrű közötti tömítettséget rontják, ha elég nagy a karc, akkor elég komolyan.
A gyűrűket felszerelés előtt szokás betolni a hengerbe, megnézni mekkora a hézag a végeik között. Legtöbbször oké, de nekem volt szerencsém már olyanhoz, ahol a két gyűrű nem egyforma volt (egyik valószínűleg 68-as, a másik 68,5-ös - indiai dugattyúszett).
Ugyanez a "jó minőségű" utángyártás lehet a ludas a csapszegrögzítő kiesésében is : néha olyan vacakul van megmunkálva a dugó vagy olyan vacak a rögzítő, hogy nem akar megmaradni a helyén. Na persze lehet más is, akár lehet az is, hogy nem volt rendesen a helyén, de ez is egy lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!