Mi éri meg jobban? Debrecenből Gödöllőre és vissza autópályán menni, és megvenni egy hetes matricát, vagy nem fizetős úton menni, és rátankolni az összeget?
Figyelt kérdés
1.6-os G astrám van 2000-ben gyártották. A távolság mindkét úton 200km egy irányba. Pályán 110-es tempóval 2 óra az út, a másik útvonalat általában 2:40 perc alatt szoktam megtenni, gps szerint 3 és fél óra kellene rá. Melyikkel fogyaszt többet az autóm, ha 200 km-en át hosszabb idő alatt teszek meg egy utat, vagy ha rövidebb idő alatt, de nagyobb (110km/h) sebességgel?2014. febr. 6. 15:18
1/6 anonim válasza:
Kicsit off leszek, mennyire sietsz? Én pályán trafihatár alatt szoktam autózni (145-150km/h-val) így nekem pl ez az út 1 óra 20 perc lenne. Ehhez képest az 205km országúton google szerint 3 óra. Az én autómmal a szabályos országút és a kicsit sietős pálya között lenne 4-5 liter különbség, nekem a másfél óra megér annyit.
A te esetedben, ha pályán végiggurulsz 100-110km/h-val, akkor kevesebbet fog enni valamivel az autód, mint országúton, de szerintem csak minimálisan. 2-4 liter benzin megtakarítása meg nem fedezi a pályamatricát..
2/6 A kérdező kommentje:
nagyon nem szoktam sietni, persze számomra is kényelmesebb 3 helyett 2 óra alatt odaérni, viszont ha 150-el tepernék végig, igencsak megviselné az 1,6-os motort és zabálna is rendesen. Gondolom neked valami komolyabb szerkezet lapul a tarsolyodban :)
2014. febr. 6. 16:20
3/6 anonim válasza:
Országúton. Pofátlanul drága a pályamatrica.
4/6 anonim válasza:
Szerintem országúton jobban jársz. De nekem nincs türelmem ilyesmire, inkább veszek egy matricát, és végigtépek a pályán 140-150-el, mint "tötyögök".
5/6 vass004 válasza:
véleményem szerint akkor lenne érdemes matricát venni, ha az kihasználnád, ha mondjuk még azon a héten használnád máskor is, de egy alkalomra fölösleges. indulj el korábban és fogd fel úgy , hogy kirándulsz :)
6/6 anonim válasza:
Azért az sem mindegy, hogy melyik biztonságosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!