Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW 750I (1997) mennyire...

BMW 750I (1997) mennyire megbízható? érdemes még ilyet venni? Vélemény.

Figyelt kérdés
megbízhatóság, fogyasztással természetes tisztába vagyok, hogy nem 8L de mégis kb?

2014. jan. 31. 21:27
1 2
 1/18 egySanyi ***** válasza:
24%
Ezt már eladni érdemesebb, mint venni.
2014. jan. 31. 21:28
 2/18 anonim ***** válasza:
89%

hátha itt találsz használhatót:

[link]

2014. jan. 31. 21:45
 3/18 anonim ***** válasza:
62%

Az a baj, hogy azok az E38-ak, amik olcsók, az mind mind hulladék pénztemető. Amit tényleg érdemes megvenni az még mindig "drága", tehát még a facelift előttiekből is 1,5-2 milla környékén érdemes nézelődni. Persze, van 600-ért, meg 800-ért meg 1,2 milláért is, de abban én nem fognék bele...

Fogyasztás? Országúton 70-nél baromi jól fogyaszt, pályán is kihozható 10-11 literrel, ha betartod a 130-at. Városban óvatos lábbal is 16-18 az alja, és akkor nagyon óvatos voltál.

Maga a motor nem egy túlbonyolított dolog, de a sallangok nagyon tudják vinni a pénzt. Azért itt már csak 12 gyertya van, 12 gyújtótrafó stb.. Jól gondold át, nem olcsó móka.

Ha mindenképp E38-at szeretnél, inkább az faceliftes gépek között keress egy fiatalabb és megkímélt példányt.

2014. jan. 31. 22:06
 4/18 A kérdező kommentje:
Értem!Köszi a segítséget
2014. jan. 31. 22:14
 5/18 anonim ***** válasza:
69%

16-18 város mi? a gyári fogyasztása 19,6 városban, annál nem csinálsz kevesebbet, max többet... városon kívül 10,1, átlagnak jó ha 15-ből kijössz

Egy V12-es motor pedig nem a megbízhatóságról híres, tartós a mechanika az tény, de mivel a 12 henger akkora brutális hőt termel, hogy a motortérben mindent megfőz, így az öreg vezetékek, gumicsövek, mind megadják magukat rendszeresen, és keresheted a zárlatot meg a szivárgásokat, főleg egy ilyen autóban, ahol még öreg is a technika már. Inkább V8-ban gondolkodj, az is megy mint a disznó és szép hangja van, de gyakoribb és kevesebb a gond vele, meg nem is zabál annyira sokat.

2014. jan. 31. 22:19
 6/18 anonim ***** válasza:
62%
Én 20,1-es gyári adatról tudok, de ez csak a szabvány mérési ciklus eredménye. ha nem folyamatosan a körúton belül flangál teli talppal, akkor azért ennyire nem vészes a helyzet. Ha elolvastad, azt írtam, hogy óvatosan lehet ennyi, normális vagy tempós vezetésnél nyilván még a gyárinál is több ( meg ugye a város sem mindegy ).
2014. jan. 31. 22:31
 7/18 anonim ***** válasza:
89%

nekem van egy, nagyon megbízható, ajánlom figyelmedbe a fórumokat.

egyébként pont eladó.

2014. jan. 31. 22:35
 8/18 anonim ***** válasza:
24%
szerintem a v8 hangja sokkal jobb
2014. jan. 31. 22:57
 9/18 A kérdező kommentje:
Megfelel nekem a v8-is csak láttam egy nagyon szép 50-est és azért kérdeztem.Nem a fogyasztás az első szempont hanem a biztonság meg azzal tisztába kell lenni hogy egy 5000cm autó.Meg hát főleg pályán lenne használva.
2014. jan. 31. 23:38
 10/18 anonim ***** válasza:

Természetesen egy V12-es autó megéri a pénzét, nagyon kellemes karakterű autó. De:

A legnagyobbik baj, hogy senki sem ért hozzá, még Németországban is nagyon ritka a V12, alkatrészt nemigen találsz hozzá a bontóból, hanem gyárit kell rendelj, ami többe fog kerülni, mint maga az autó. A másik baj, hogy aki ezeket újonnan megvette 100.000+ márkáért, az beletekert jó párszázezer kilómétert, és hiába V12, kopik. Én eddig ahány V12-es autót láttam (Mercedesek, BMW-k, Jaguar), mind okádta a kék füstöt. Ezért sajnos nem megbizhatók, maga a motor sem, de a rengeteg elektronika is már mind haldoklik benne.

Én egyszer beugrottam egy 740-es E38-nak. Gyönyörűen nézett ki, újszerű volt, aprópénézrt vettem, gondolván, hogy egy V8-as BMW úgysem romlik el. Nem is romlott, mert eladtam két hónap után, de addig is az elektronika mindig nagyon idegesitő hibákat produkált, egyszer majdnem kigyulladt az autó, és annyi benzint evett meg 2 hónap alatt, hogy annyiból a mostani autómmal 10 hónapig eljárok.

De ha lett volna pénzem, amit rá tudtam volna szánni, megtartottam volna, mert azért öröm volt beleülni, elmondhatatlan érzés egy ilyenneel utazni, mindig elfeledtette a sok bajt amit okozott.

2014. febr. 1. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!