Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kiégett/olvadt biztosíték...

Kiégett/olvadt biztosíték csere Mazdában?

Figyelt kérdés
kiégett, és megolvadt a (fő)biztosíték a kocsiban, és nem tudom kivenni..vagyis nem akarom kirángatni, nehogy nagyobb bajt csináljak. Valami tippje van valakinek? Egy 2001-es évjáratú Mazdáról van szó.

2014. jan. 30. 12:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha az az általános, kétlábú, átlátszó színes műanyag sapkájú biztosítékról van szó, akkor egy ronggyal megmarkolod a biztosítékházat (ha nincs beépítve és lehet/kell), a másik kezedben egy kombináltfogóval rászorítasz a biztosítéknak a foglalatból kilógó végére (azért ne morzsold szét), és elkezded húzni szétfelé őket, miközben a biztosíték síkjával azonos irányban apró mozdulatokat teszel, mintha el akarnál törni egy faágat. Némelyik igen nagy elánnal tud belegyógyulni a foglalatba, de azért még ezek a ragaszkodóbb típusúak is kiszedhetőek.
2014. jan. 30. 13:46
 2/4 anonim ***** válasza:
vigyazz, mert enyembe, bar regebbi, de csavar is fogta a labat!
2014. jan. 30. 15:29
 3/4 A kérdező kommentje:
Próbáltam fogóval is,csak az a baj, hogy a biztosíték burkolata megolvadt,és nagyon nem akar kijönni, és az a baj,hogy a "fő" biztosítékról(100A-s) van szó, így menni se tudok vele sehova..ésbez egy olyan hiba, amit otthon is meg kell tudnom oldani, és nem szervízben fizetni érte ezreket..de megnézem jobban, mert elsőre nem vettem észre, hogy csavar fogta volna oda.
2014. jan. 30. 17:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha maga a biztosíték megolvadt, akkor nagy eséllyel nem kell már kiszedned, hanem ki kell cserélned az egész biztosítéktáblát, vagy kiváltanod valamivel, mert akkor a foglalat is megolvadhatott, ami általában érintkezési hiba miatt szokott megtörténni.

Szerintem.

2014. jan. 30. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!