Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Peugeot Partner 2. 0 Hdi...

Peugeot Partner 2. 0 Hdi indítás/izzítás. Miért indul nehezen?

Figyelt kérdés

2.0 hdi rhy motorkód siemens befecskendező rendszer.

1,5 éve van meg. Télen nyáron nehezen indul, 5-10 mp tekerés után indul csak be. Még soha nem izzított -20ban sem tavaly. Volt több szerelőnél semmi hibát nem ír. Injektorokra tippelnek a szerelők. Ma megtörtént a csoda és 2x izzított a nap folyamán és egy pöccre indult. Mi lehet a probléma mert ez alapján nem hiszem hogy injektor, inkább valami hőmérséklet jeladó lehet. Ki mit mond? Jó lenne a végére járni mert így kellene indulnia mint ma de eddig messze nem így volt. Köszönöm a segítséget.

2014. jan. 27. 20:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Izzító gyertyákat kell cserélni,biztos az lesz a gond ha nem izzít,nem olyan drága dolog,megéri,akksit és önindítót is kíméled vele,ha izzítani fog.
2014. jan. 27. 20:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Azokat is megnézettem már és jók. Olyan mintha nem kapna "parancsot" az izzításra mert nem is szokott felvillanni sem a lámpája, kivéve ma 2 indításból 2x izzított és tökéletesen indult, pedig nem csináltam vele semmit. Izzító relét is cseréltek már tavaly de semmi különbséget nem tapasztaltam utána sem. Mindent ugyanúgy csinált.
2014. jan. 27. 21:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Én egy 1.6 HDi-t hajtottam egy darabig. Alig 250 ezer km-t tettem bele 5 éves koráig, de egyszer se láttam világítani az izzítás visszajelzőjét, csak addig amíg a teszt lement és nemis kellet várni az indítással. Az 5 év alatt mindig pöccre indult. Ezeknek a motoroknak már nem kell hosszas izzítás, szerintem más baja lesz: valamelyik hőmérséklet jeladó pl. ha azt hiszi, hogy meleg, akkor sose fog izzítani.

Vagy csak egy kontakt hiba.

2014. jan. 27. 21:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Ahogy ráadom a gyújtást tesztkor sem villan fel. Ezekben 1 vagy több külső hőmérséklet jeladó lehet? Én is erre tippelek de nem ír a számítógép hibát és a szerelőim nem is foglalkoztak vele. Tudja valaki hogy hol van benne mert akkor rendelek egyet és kicserélem mert a szerelőim szarnak rá, és nem tudtak vele mit csinálni vagy nem is akartak mert gondolom nem nagy pénzt keresnek rajta.
2014. jan. 27. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!