Kivédheti magát a kereskedés azzal hogy "az elírás és a tévedés jogát fenntartják"?
Akkor felsorolok olyanokat amiket biztosan nem tudsz kipróbálni egy próbaút során:
-EDC
-Fűthető tükör (ezt majd egy fagyos téli napon igen, általában nem)
-Részecskeszűrő (gyerünk, próbáld ki)
-Fűthető ablakmosó fúvókák (Lsd. fűthető tükör)
-Automatikusan sötétedő külső/belső tükrök (Éjjel kettőkor vegyél egy autót)
-Elektronikus futómű hangolás (Menj egy napot a kocsival minden útviszonyok között)
-Garázsajtó távir. (Programozd be a kapud, menj haza a kocsival és megtudod, ott biztosan nem)
-Légzsákok (Törd össze magad, ha szerencséd van, kinyílnak)
-Éjjellátó asszisztens (Lsd. automatikusan sötétedő tükrök)
-Kanyarkövető fényszóró (Ezt nappal szintén nem tudod megmondani)
-ESP (Collin McRae Rally)
-ADS
-ASR (Lsd. ESP)
-Defekttűrő abroncsok (Hozzávalók: pár darab szög)
-EBD
-EDS (Menj ki terepre vele, hátha díjazza az eladó
-Indításgátló (Törd fel)
-Lejtmenet asszisztens (Lsd. EDS vagy hogyan vegyünk autót az Alföldön)
-Rablásgátló (Lsd. Indításgátló)
-Riasztó (Lsd. Indításgátló)
-Esőszenzor (Vigyél magaddal egy vödör vizet)
Konklúzió:
Az extrák jó részét nem tudod kipróbálni tesztkörülmények között, pláne ha az eladó szerint van benne csak elromlott, de majd ő megjavíttatja...
Nem tudsz kipróbálni egy kipörgésgátlót /asr/??!
Mi a szösz?!
Én meg azt nem értem, hogy MIFÉLE elírás és a tévedés joga???
Úgy adjon ki egy ajánlatot, hogy ne legyen benne elírás és tévedés! MERT HA VAN BENNE, AKKOR AZ HANYAG-TREHÁNY MUNKAVÉGZÉS!
Csak képzeljétek el, egy átlag ügyintéző egy cégnél kiad olyan ajánlatot a partnernek, amibe elírás van meg tévedés, akkor a főnök jól leb___a a kollégát, hogy miért nem figyelt, + esetleg meg fenyítik vagy kifizettetik vele a cég kárát stb. Engem arra tanítottak, hogy pontos munkát égezzek, ha elkészültem valamivel, ellenőrizzem le. Ezért nem értem, hogy hogy lehet ilyet kiírni? Szerintem nincs olyan, hogy elírás és a tévedés joga.
A kérdésre válaszolva:
Az adávételi szerződésen rajta van, hogy "megtekintett és kipróbált állapotában" vetted meg az autót. Utólagosan reklamálni már nem lehet.
Matek tanárom modta régen: "Tudod hol lehet reklamálni? Felhők felett fél emelet balra!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!