Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2T Robogóhoz milyen olaj kell...

2T Robogóhoz milyen olaj kell a benzinhez? (Sürgős)

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy 2T robogóm különolajozással működik, eddig csak a motorhoz öntöttem olajat, de most már fogyóban van a benzinolaj is. Ahhoz milyen olaj kell? Nekem most van itthon egy Petrol 2T motorolaj (ezt öntöttem a motorhoz) és van még egy a kocsihoz az 10W40-es ( pontosan az nem tudom milyen) A kettő közül jó valamelyik hozzá vagy más kell? Előre is köszi a válaszokat.

2014. jan. 26. 21:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A hátsó kerékagy felett lévő beöntő NEM A MOTOROLAJÉ hanem a váltóé! Abba spéci váltóolaj kell!!!!

Ha abba 2T olajat tettél akkor azonnal engedd le és a gépkönyv szerinti olajjal töltsd fel szintig!

2014. jan. 27. 17:30
 12/15 A kérdező kommentje:
Ja hoppá, akkor azt hol kell leengedni? Ja egyébként egy Keeway Focus 100-as ról van szó (2003-as)
2014. jan. 27. 19:01
 13/15 A kérdező kommentje:
Rendben közben utána néztem és meg leltem az utolsó válaszolónak teljesen igaza van az a váltó olaj és meg van az is, hogy hogyan kell le engedni. Köszi szépen mindenkinek. :)
2014. jan. 27. 19:04
 14/15 anonim ***** válasza:

Legyszives mivel lefarasztottal minket gondolkodj el a hulyesegeden! Idezlek

"Nekem a hatsó keréknél van egy lecsavarható rész ahová olajat kell öteni, mert úgye a motornak is kell olaj. Aztán mivel 2T ezért kevert benzinnel megyen, de ennek elöl van egy olaj tartálya a külön olajozás miatt. Nekem igy mondta el akitől vettem. Csak azt nem mondta,hogy milyen olaj kell bele"

Ha egyszer ontesz olajat a motornak a kerek melletti reszbe (ami amugy a valto) akkor mi a fenenek kene meg olaj a benzinbe? Az mit olajozna, a benzintankot? csoveket? Pont az az egyik lenyege a 2Tnek, hogy nem kell kulon olajtekno, olajszivattyu neki, mert az olajat a benzinnel egyutt kapja. Ezert hasznalatos pl lancfureszekben, kertigepekben, mert lehet minden iranyban forgatni.

Bevett eljaras, en is alkalmazom azt, hogy egy kis kupaknyi olajat teszek a tankba a benzin melle, hogyha az olajadagolo tonkremenne, mert elofodtulhat, akkor is biztos kenese legyen a motornak.

Széles utat, gumifákat!

2014. jan. 27. 19:54
 15/15 anonim ***** válasza:
DE egyébként kb 30 éve már magától állítsa be minden 2T-s motor az olajmennyiséget,simsonok idejében volt olyan benzin azt hiszem hogy volt benne olaj is,aztán megszünt és utánna kellet öntögetni a benzin tankba de azóta külön tartálya lett az olajnak ahova öntöd a 2T-t és magától beünti,de amúgy amit az elöző írt az nem hülyeség,igaz jobban fogy az olaj.
2014. jan. 27. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!