Suzuki swift 1000-es autóba 30mA-es az akku, szabad ezt 45mA-re cserélni?
Nem lesz gond belőle? nem lesz baj? Sürgős!
A válaszokat előre is köszi
Ha eredetileg 35 Ah-s ákkumulátor van benne, akkor minden bizonnyal az való bele.
Lehet persze (ha az akksi helye is megengedi) egy jóval nagyobb méretűt - és ezzel teljesítényűt - beletenni, de nem sok értelme van. Ugyanis a generátort és az akksit már gyárilag kiszámítottan állítják be párba,
tehát egy 45 Ah-s akksi soha nem lesz teljes mértékben a legfeltöltöttebb állapotában, mert a 26 Ah-s Suzuki generátor egyszerűen nem bírja.
Hogy a nagyobb akksi nagyobb súlya mennyit számít az autó önsúlyában, azt már figyelembe se veszem -
(lehet csak 1-2 kiló)
Nekem valamikor a 34 Ah-s Skoda akksim "helyére" volt beszerelve télen egy 112 Ah-s diesel-autót már nem indító és utcára kitett akksija.
Azért jelzem így idézőjeében a "helyére" szót, mert az akksi-tartó doboz egy fémlemezzel le volt fedve s a testkábel a kábelsaruhoz alaposan meg volt hosszabítva.
És csak a hátsó ülés mögöttisége tartotta meg helyben, nem a gyárilag már kiépített fészek.
Az autót - még 20 fokban is szinte körbeforgatta a hossztengelye körül, de nem volt sohase a maximumon.
A gyári 35 Ah-s Skoda generátor sosem bírta csontra tölteni.
Ahhoz néha kivettem, s otthon egy hálózati akkutöltőről néhány napig 4-5 A töltőárammal "toltam" ...
/Keletföld/
azt hogy gondoltad hogy az autó generátora nem bírja feltölteni az akut mikor egy 4A -es töltő meg felbírja.
nyilván ha valaki beindítja az autót és megy 200méter leállítja úgy nem,de normál használatnál fel kell bírni töltenie hiszen nem lemerült akut raksz az autóba,tehát a generátor csak rátolt annyit amennyit az indítózás stb kivett.
ígyvan, bármekkora lehet az akksi felfogja tölteni mivel amennyit beletölt annyit nem meritesz le.
Nekem 72 ah-s aksi van benne kicsit nagyobb a tartónál de elfér ugyaahogy és megnézem néha töltővel és mindig tele van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!