Opel Astra F 1.4 16V vagy Fiat Brava 1.4 12V-t ajánlanátok első autónak?
Az astrából 8 szelepest vennék, a fiattal sincs sok baj, csak a presztizse...
Az opelhoz olcsóbbak az alkatrészek, a fiat meg kényelmes...
A Fiatok gyorsabban elöregszenek, elrozsdásodnak, így régi Fiatot nem vennék.
Valamennyire képben vagyok, mert F Astrám is van, Fiatom is...
akkor ha jól sejtem, inkább az astra?
közben találtam pár "olcsóbb" G-s Astrát is (500.000-600.000 környékén )
de azt hallottam, hogy az F-s Astra hiába régebbi, jobb...erről tudtok esetleg valamit?
Volt a családban Brava. Szerintem nem hajlamosabb jobban rohadni, mint az F Astra ( mert ugye az is rohad orrán száján :D ).
Az 1.4-es motor önmagában nem rossz, nem is eszik sokat, viszont a betöltött olaj minőségére és viszkozitására figyelni kell. Sajnos a vezérműtengelyház olajozófuratai alul méretezettek, e miatt a sűrű (pl 10W40) vagy elhasznált olaj könnyel eltömíti ami miatt a kenés nélkül futó vezérműtengelyeknél brutális kopás lép fel, aminek következményeként a kipufogószelepek hajlamosak beégni, széttörni és behullani a hengerbe.
Lehet engem megköveznek, de én szerettem a Bravat. Szerintem kényelmesebb is, mint az F Astra. Én biztosan ezt választanám magamnak, persze ízlések és pofonok. :)
Igazából egyik sem egy bonyolult és drágán fenntartható autó. Mindkettőnél érdemes átnézni a kasztnit a rozsda miatt. A Fiat futóműve sportosabb alapból, mint az Astráé, cserébe hamarabb széthullik ezeken a jó magyar utakon.
Csak ajánlani tudom az F Astrát! Közel 8 évig volt 1.4-es 16 szelepes (Ecotec) motorral, soha semmi baja nem volt. Illetve de: 100.000-nél ki kellett cserélni a vízpumpát. Nem tudom, mit takar az "eszi az olajat", egyszer nem kellett utántölteni. 150.000 km-t mentem vele.
Nem rozsdásodott, de fűtött garázsban tartottam, szóval lehet, hogy ez is közrejátszott. Tény, hogy ma mát elég sokat látni lyukkal az oldalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!