Hogy tudok megtanulni Simson-t szerelgetni itthon?
Pl most se indul be, és nem akarnám valaki mással megcsináltatni. Gyújtásra is csak ugyanazt csinálja, mint gyújtás nélkül, nem robban be a motor. Ha megpróbálom betolni, akkor is ua. gyújtással és anélkül is, ha ráhúzom a gázt tolás közben, kicsit furábban kezd el morogni, de nem történik semmi sem. MI lehet a baj?
Schwalbe
Fórumozgass és a neten sok ábrát rajzot találsz ami segít a szétszedésben.
A szerelés nem egyszerű de meg lehet tanulni.
De kellenek hozzá szerszámok és egy munkaasztal ahol rendesen meg tudod csinálni. Mert kokecolásból mindíg csak a baj van és újra lehet szétszedni az egészet. Megint nyakig az olajba fürdeni.
Ja meg sok videó is van fent ami segít..
Én is így tanultam meg nem jártam autószerelő iskolába se semmi ilyesmi de már egy autószerelőt leköröznék.
Persze mind a mai napig tudnak újat mutatni...
Első lépés:
Gépkönyvet átnyálazod. Szükség esetén akár többször is. Így már lesz némi fogalmad a dolgokról.
Aztán ha nem sikerült megoldást találni a problémára akkor simsonos fórumokon olvasgass. Ha ott sem találsz megoldást akkor pedig kérdezz. (közben a sok olvasgatás alatt meg csak ragad rád még egyéb hasznos információ is)
Meg persze alap szerszámok.
Simson.hu -n sokan értenek hozzá, ha konkrét kérdésed van, ott tedd fel.
Szikra ellenőrzése: gyertyáról leveszed a pipát, a gyertyát kitekered. Visszarakod a pipába így kivéve, a menetes részét odaérinted a hengerhez. Ha így rárugsz a motorra, szikráznia kell. Ha szikrázik akkor valami más a gond.
Első körben gyújtásra és karburátorra szoktam gyanakodni. a karbihoz pl. én nem értek, van olyan hogy belekerül valami kosz vagy állítani kell, ilyenkor elviszem valakihez, aki jobban ismeri.
Szokás mondani, hogy a simson egyszerű, mert valóban az, de azért nyugodtan vigyed szerelőhöz, ha nem boldogulsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!