Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy tudok megtanulni Simson-t...

Hogy tudok megtanulni Simson-t szerelgetni itthon?

Figyelt kérdés

Pl most se indul be, és nem akarnám valaki mással megcsináltatni. Gyújtásra is csak ugyanazt csinálja, mint gyújtás nélkül, nem robban be a motor. Ha megpróbálom betolni, akkor is ua. gyújtással és anélkül is, ha ráhúzom a gázt tolás közben, kicsit furábban kezd el morogni, de nem történik semmi sem. MI lehet a baj?

Schwalbe

2014. jan. 21. 14:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nem értesz hozzá, akkor nehezen. Először keresgélj a neten, hogy melyik alkatrész mire való, hogy működik. Nagyjából legyen fogalmad az alap dolgokkal. (Vagy keress olyan pl. idős ráérő bácsit aki ért hozzá, szívesen elvállalná, hogy közösen megcsináljátok. Ergo tanítana kicsit.)
2014. jan. 21. 14:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Hol tudom az alkatrészeit, azok működését megtalálni? Tudsz linkelni estleg?
2014. jan. 21. 15:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Először is szerezz be pár célszerszámot. Pl. gyertyakulcs, lendkeréklehúzó aztán kerékszerelőkulcs és egyéb szerszámokat is tartsál mert szükség lehet rájuk bármikor. Ha ezek megvannak akkor nem szóltam. Szerintem úgy kezdj neki a bütykölgetésnek, hogy fotózgasd le a dolgokat amikor még egyben van a paripa, nem szégyen papírra írogatni sem hogy ha leveszel valamit akkor az, hogy helyezkedett el ,milyen szinű vezeték ment rá stb. Aztán megtakarítva szépen pakolgatod össze. Azt nem írtad, hogy van e szikra ha kiveszed a gyertyát.
2014. jan. 21. 15:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Fórumozgass és a neten sok ábrát rajzot találsz ami segít a szétszedésben.

A szerelés nem egyszerű de meg lehet tanulni.

De kellenek hozzá szerszámok és egy munkaasztal ahol rendesen meg tudod csinálni. Mert kokecolásból mindíg csak a baj van és újra lehet szétszedni az egészet. Megint nyakig az olajba fürdeni.

2014. jan. 21. 15:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Ja meg sok videó is van fent ami segít..

Én is így tanultam meg nem jártam autószerelő iskolába se semmi ilyesmi de már egy autószerelőt leköröznék.

Persze mind a mai napig tudnak újat mutatni...

2014. jan. 21. 15:23
 6/9 anonim ***** válasza:

Első lépés:

Gépkönyvet átnyálazod. Szükség esetén akár többször is. Így már lesz némi fogalmad a dolgokról.

Aztán ha nem sikerült megoldást találni a problémára akkor simsonos fórumokon olvasgass. Ha ott sem találsz megoldást akkor pedig kérdezz. (közben a sok olvasgatás alatt meg csak ragad rád még egyéb hasznos információ is)

Meg persze alap szerszámok.

2014. jan. 21. 17:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Simson.hu -n sokan értenek hozzá, ha konkrét kérdésed van, ott tedd fel.

Szikra ellenőrzése: gyertyáról leveszed a pipát, a gyertyát kitekered. Visszarakod a pipába így kivéve, a menetes részét odaérinted a hengerhez. Ha így rárugsz a motorra, szikráznia kell. Ha szikrázik akkor valami más a gond.

Első körben gyújtásra és karburátorra szoktam gyanakodni. a karbihoz pl. én nem értek, van olyan hogy belekerül valami kosz vagy állítani kell, ilyenkor elviszem valakihez, aki jobban ismeri.

Szokás mondani, hogy a simson egyszerű, mert valóban az, de azért nyugodtan vigyed szerelőhöz, ha nem boldogulsz vele.

2014. jan. 22. 09:19
 8/9 A kérdező kommentje:
A gyertyával volt a gond, cserélni kellett, mostmár pöfög szépen.
2014. jan. 22. 18:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Ternai Zoltán - A motorkerékpár című könyve, valamint a fórumok sokat segítenek.
2014. jan. 23. 02:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!