Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyiért lehet használtan jó...

Mennyiért lehet használtan jó autót venni?

Figyelt kérdés

Elkezdtünk gyűjteni, fél éven belül szerintem meglenne az 500 ezer, mi kb. ennyire gondoltunk, max. kicsivel mennék fölé. Nem értek hozzá, a párom magyarázott valamit a km-ekről meg a motorról. Színben feketére gondoltunk, bár valószínűleg ez a leglényegtelenebb része a dolognak. :D Tudnátok olyan oldalt mutatni, ahol megismerkedhetnék kicsit az autókkal? Mondjuk típusra lebontva, árral feltüntetve.

[link] --> Itt nézelődünk, nem tudom, mennyire megbízható oldal.

2014. jan. 13. 09:03
 1/6 anonim ***** válasza:
66%

a hahu kb. az egyetlen oldal, amin ertelmes valasztek van. az 'oldal' megbizhato, mivel az eladokon mulik minden (nepperek mindenhol vannak).

500-bol nem fogsz 'jo' autot venni. Eleve kb. 50-60e elmegy az atirasra, biztositasra, es meg egy metert nem tettel meg (egy ilyen autot garantaltan ures tankkal kapsz meg, tehat plusz 20e kiadas helybol). Olajcsere, szijak csereje alapveto, ujabb 10-15e ugrott. Most tartunk ott, hogy 410-430-ert kene autot nezni.

Autovasarlas elott javasolnam a nepitelet.hu atolvasasat, hogy picit kepben legyetek milyen koltsegei vannak a tipusoknak, esetleg a totalcar autos tanacsado rovatait.

2014. jan. 13. 09:34
 2/6 anonim ***** válasza:
59%
es miert nem hagyod a parodra ezt a nagy problemat?A nök dolga szerintem a lakast berendezni stb.az autot es ilyesmit hagyjak csak a ferfire,nem kell mindenbe belekotnyeleskedni,amihez nem ertetek,mert nagyon idegesitö tud lenni.
2014. jan. 13. 09:42
 3/6 anonim ***** válasza:
90%

Szia, én is most készülök lassan autót venni, de nem értek hozzá annyira én sem, elmondom h nekem miket tanácsoltak.

1: ez az oldal jó, itt szinte minden használt autó fel van rakva. Ha van esetleg ismerősnek eladó autója, akiben megbíztok érdemes tőle venni.

2: ha csak nem több 100 km akarsz menni vele naponta, én használt autóból nem vennék dízelest, mert rengeteg a javítása. Benzinesebbek megbízhatóbbak használt autó terén.

3: 500 ezer ft-ért kb 10 éves autót tudsz venni, sokszor a benne lévő km 80 ezer 110 ezer ft között szokott lenni, azt mondják ez kamu. Lehetséges hogy ha az illető 10 éven át csak a munka helye és a lakása között ingázott és kb napi 10 kmet ment v 20at.

viszont ami már 200 ezer km felett van ott felmerülhetnek hibák. Szóval ilyen ,,olcsó" autónál mindig kell számítani többlet költségre is, hogy valamit ki kell benne cserélni stb....

4: ha van autó szerelő ismerősötök vigyétek el magatokkal, ha kell inkább fizessetek is neki egy 5öst, 10est, nem tudom az árakat e téren sajnos, de mindenképp nézessétek át egy hozzá értő autó szerelővel h ő mit mond.

én ezeket a tanácsokat kaptam.

az h melyik autó megbízható 10 évesen ez változó. sokan a volswagenekre esküszik, jó autók de drágább a szervizelésük mint egy suzukinak .

én nagyon szeretem a fiátot, a páromnak ezer éve csak ilyen autói voltak, neki soha semmi baja nem volt vele, de sokan meg szidják. Érdemes körbe kérdezősködni ismerősök között h kinek milyen kocsija van, volt.

2014. jan. 13. 09:50
 4/6 anonim ***** válasza:

200 ezerért is lehet jó kocsit venni használtan és 5 milláért is vackot és pénztemetőt. Nem km-t ,nem árat ,nem életkort,hanem állapotot nézünk a saját igényeinkhez igazítva. Motor- váltó legyen jó, kaszni ne legyen nagyon rozsdás ,a többi nem számít, ha a kocsi olcsó. Hiába a tipikus nepperdizájnolt autó amin csöpög a szilikon és frissen van mosva a motorja ,polírozva a kaszni, ülléshuzat cserélve ,kormány váltógomb ,pedálgumi cserélve, hogy palástolja a futott km-t,ha a motorja már a végét járja és 3 kocsiból van összetéve. Rengeteg ilyen van sajnos.

Inkább magánszemélytől vegyél autót ,ahol látod a tulajt. Le lehet vágni milyen ember, pl lazáskodó suhanc ,susogósmackós kopasz,vagy komolyabb becsületesnek tűnő ember aki a házánál fogad nem valahol a közeli mekdonácnál és mikor felhívod visszakérdez ,hogy melik kocsi?? Sokat számít ez! Meg az is gyanús ha csak fél éve vagy annyi se ,van a tulajdonába a kocsi de már adná el.Vagy nincs a nevén és jön a szöveggel ,hogy a haverja elutazott németbe és rábízta stb. Kamu szöveget persze lehet nyomni a miértekre, de gyanús.. A frissen motorfelújított kocsik is gyanúsak, mert ha sikerült a tisztességes felújítás akkor nem adnák el. De vagy nem sikerült, vagy csak hirtelen dobtak bele a sufniban egy gyűrűgarnitúrát hogy ne füstöljön annyira.

De lehetne még sorolni, legjobb ha viszel hozzáértőt,átnézeted szervizben, de ne abban amit a tulaj mond, mert összejátszanak!

Összességében típusra egy japán és ott is gyártott,de nem kihegyezett motorú, benzines kocsit ajánlanék megvételre. Nagyot nem lehet bennük csalódni.

2014. jan. 13. 13:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem anno 180 ezerért is sikerült olyan kocsit vennem, ami a mai napig megbízhatóan működik.
2014. jan. 13. 17:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Én kicsit több mint egy éve vettem egy 32 éves darabot 100 ezerért, azóta belement 18 ezer km, és nem hagyott cserben egyszer sem.

Vélhetőleg benne van másfél-két millió km, gyenge motorral, amúgy meg fehér színű. :)

Használt autónál ÁLLAPOTOT veszünk, nem színt, futott km-t, felszereltséget, főleg ennyi pénzért.

2014. jan. 20. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!