Honnan tudom időben, hogy elromlott a különolajzás a robogómban?
Van egy Aprilia Sr 50 robogóm és rámjött a mánia, hogy mivan ha elromlik az olajszivattyú(vagy nem tudom hogy van megoldva a különolajzása)..
Esetleg észre lehet valamin venni lehetőleg még mielőtt megsütném az egész hóbelebancot?
Ugyebár van hűtővíz hőfokjelző(vízhűtéses) csak arra gondolok, hogy a motor hamarabb megszorul olaj nélkül mint hogy a hűtővíz baljósan felmelegedne(amit meg a moci nekem visszajelezne). Vagy ez hülyeség?
Tudom, hogy legvégső esetben ki lehetne kötni az olajpumpát és kézzel bekeverni a nyálat, csak hátha van valami elegánsabb megoldás is.
Előre is köszi a válaszokat!

Piaggió Libertym van én kicseréltem a meghajtó szíjat .
Eleve 8 ezer km ír a gyár csere időszakra .
az anyag költség 2600 ft volt ..gyári cucc..
Mindenkinek köszi!
Utolsó: Ezekszerint ez az ominózus olajpumpa egy szíjjal hajtott pumpa? Én egész idáig azt hittem hogy egy villanymotor hajtja. Szólj ha még mindíg nem látom jól!
Na mert ha nem villanymotor akkor meg lehetne közelíteni onnan is a problémát, hogy 'hogyan lehetne minnél jobban garantálni a működését?' Na mert arra gondoltam, hogy akkor kiszedem a pumpát szépen kipucolom, veszek rá új olyan szíjat amit mondtál, és akkor annak jónak kéne lennie minimum 8000 km-ig, erre mit mondtok?

Csak a 4 üteműnél azt jelzi neked az olajnyomás jelző, 2 üteműnél meg semmi...
Robogóban nemtudom mi hajtja, az én derbimben fogaskeréken kapja a hajtás a kuplungkosárról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!