Mi lehet ez, kuplung, vagy esetleg valami más?
Figyelt kérdés
Renault Scenicem,beindítás után ha felengedem a kuplungot,iszonyat hangos fémes hangot ad,ha benyomom a kuplungot,a hang megszűnik.2 napja csinálja,és csak addig amíg be nem melegszik,300-400 m után már csend van.Ha utána megállok vele és újra indítom,akkor sincs ez a hang,tehát melegen már nincs.Mi lehet?Váltó olaj?Vagy ahhoz ennek semmi köze?2014. jan. 8. 21:12
1/15 anonim válasza:
Kuplung 80%, esetleg a válóban valami. Kívülről kideríteni lehetetlen, max szervíznél egy sokat látott szaki mondaná meg hang alapján
2/15 A kérdező kommentje:
Az az érdekes,hogy csak hidegen csinálja ezt,amúgy nem.Ezért gondoltam,hogy esetleg valami olaj probléma...
2014. jan. 8. 21:25
3/15 anonim válasza:
Ha a kuplungcsapagy lenne akkor forditva lenne. Tehat akkor lenne femes hang ha benyomod a pedalt
4/15 anonim válasza:
Vegyük át a dolgot. Kiengeded a kuplungot akkor jön a hang, tehát mikor létrejön a hajtás. Recsegő fémes hang, vagy mintha fém csuszna fémen?
5/15 A kérdező kommentje:
Igen,kiengedem a kuplungot,és akkor jön a hang,mintha fém csúszna fémen,és baromi hangos.
2014. jan. 8. 22:11
6/15 A kérdező kommentje:
Most a hangon gondolkodtam...nem is tudom,fémes hang,mintha valami beleérne valamibe,nem tudom jól megfogalmazni,de akkor lehet,hogy a recsegő fémes hang..
2014. jan. 8. 22:13
7/15 anonim válasza:
Gondolkodom én is. Ha nem lenne, hogy melegedés hatására megszűnne, akkor szinte biztosra mondanám, hogy a kuplung lesz, de így nem tudom elképzelni, hogy mi lehetne a kuplungban. Esetleg a váltóban míg nincs kellő olajkeringés, ez inkább valószínűbb.
8/15 anonim válasza:
Nyelestengely csapágyra tippelek!
9/15 A kérdező kommentje:
Én is ezt nem értem,hogy mitől hagyja abba??Mert melegedés után egy nyikkanás nincs,a kuplung,a váltó is tökéletesen működik.Ezért is gondoltam,valami kenés problémára,hogy talán hidegen dermedtebb az olaj benne,és talán kevés is.
A nyelestengely probléma is olyan,hogy csak hidegen van jele?
2014. jan. 9. 06:03
10/15 anonim válasza:
Az is előfordulhat, és könnyen ellenőrizhető, hogy lehet kevés olaj van a váltóban.
Hidegen ugyanis sűrű, nincs megfelelő kenés a váltóban, a fogaskerekek, csapágyak visítanak. Ha bemelegszik, hígabbá válik az olaj, máris jól ken.
Ellenőrizd le a szintet. Ha rendben van, akkor valóban lehet valamelyik belső csapágy hibája, ahogy előttem is írták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!