Milyen gyakran kell személy autóban az ékszíjat cserélni?
Ékszíjat általában csak ellenőrizni kell,ha már ramaty akkor cserélni,a vezérműszíj már más tészta.
A csereperiódust a gyártók általában 60- és 120,000 km.
között adják meg.Mindkettőt főleg a vezéműszíj cserét
szakember végezze!
Szíjcsere alkalmával a szíjfeszítőt, vezetőgörgőt is cserélni kell, ha innen kapja a meghajtást, akkor a vízpumpát is.
"ha már ramaty akkor cserélni" ezt úgy értette, hogy szálkásodik, rongyolódik stb.
Sztem 7000 - 10000 km vagy 3 év de ezt csak hasból mondom, olvasd el a gyári ajánlást.
Nekem van a kocsiban tartalék ékszíj, nem aggódom nagyon.
szerintem többet is kibír egy ékszíj meg egy vezérműszíj mint 10 000 km ert.Nekem most van 102000 km s most gondolkozom hogy cserélni kéne.Amúgy akkor is elszakadhat hogyha nem is látszik rajta szóval nem kell ramaty állapotban lennie.
JA ÉS A LEGFONTOSABB!!HOGYHA NEM ÉRTESZ HOZZÁ CSAK IS SZAKEMBERREL CSERÉLTESD A VEZÉRMŰSZÍJAT!!
"Nagyon fontos tudni, hogy a vezérműszíj és vezetőgörgőinek cserélése szakember ismereteit igényli! A szíjcsere során elmozduló dugattyúk vagy a rosszul felhelyezett szíj, vagy a görgők cseréjének hiánya komoly károkat okozhatnak a motorban! Mindenképpen szakműhelyben végeztesse a vezérműszíj cseréjét. "
Ékszíjat nem nehéz cserélni és kisebb a hiba lehetőség és nem okozhatsz vele nagy károkat de már érdemes együtt cserélni mert akkor nem kell bajlódnod vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!