Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha behúzom a fékkart a robogón...

Alex25 kérdése:

Ha behúzom a fékkart a robogón, kialszik a műszerfalvilágítás, ill. egy kattanást hallok. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy nagy problémám! Pár hete hoztam haza a szerelőtől az Aprilia sr 50r-em. Volt főtengely, henger, dugó, szimering, tűgörgő csere.

2-3 hétig nem is volt vele semmi gond, 50-60-al mászkáltam vele, mivel még bejáratós. Kb. 2 hete volt egy kis hó, aznap este robogóval kellett haza jönnöm, kb 30-al jöttem nem is volt semmi gond vele azon az 5km-en. Másnap beakartam indítani, beindult, de rögtön le is állt. kb. 15 percet rúgdostam meg önindítóztam, de semmi. Nem foglalkoztam vele, gondoltam most úgyis rossz az idő, majd 1-2 héttel később megnézem. Természetesen kivettem belőle az akist, bevittem, feltöltöttem. Ma délután gondoltam megnézem hátha jó lesz. Beraktam az aksit, gyújtásra raktam, behúztam a fékkart és kialudt a műszerfal világítás, elengedem visszajött, párszor még megcsináltam mindig ugyanaz, egyszer csak nem aludt ki végre a műszerfal világítás amikor behúztam a fékkart. Benyomtam az önindítót, és egy kattanást hallottam lentről, nem tudom honnan pontosan, az aksi környékéről. Utána ha próbálgattam, mindig csak egy kattanást hallok más semmi. Mi lehet a gond szerintetek? Egyébként az automata szívatóval sincs minden rendben szerintem, mert másoktól hallottam, hogy nem kellene 15-20mp-ig maxon pörögnie a motornak ha beindítom hidegben.

2014. jan. 5. 17:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Esélyesen halódik az akksi. Ha behúzod a fékkart, a féklámpa 21W-os izzója annyira beterheli, hogy nem gyullad fel a műszerfalvilágítás. A kis kattanás esélyesen az önindító reléje.

Ha van otthon autó, vagy feltöltött autó akksi, kösd rá azt párhuzamosan a robesz sajátjára, ha azzal beindul, akkor vegyél egy új akksit.

Az automata szívató normális esetben csak kicsit emeli meg az alapjáratot, olyan 2000-3000 fordulat közé.

2014. jan. 5. 18:27
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen kiírtam facere is ott is ezt mondják, hogy valószínű az aksi szar. Kipróbálom másikkal vagy, rákötöm a töltőt... A szivatóval meg nem tudom, hogy mivan, mert nagyon pörög ha hidegbe indítom be a motort, el akar menni középsztenderen, úgy kell lefognom. Azt írták, hogy lehet kevés üzemanyagot kap azért van. Szerinted? Vagy lehet, hogy szar az automata szívató?
2014. jan. 5. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!