Első blikkre hogyan lehet megállapítani egy autóról, hogy diesel-e, vagy benzines?
Ilyen távolról maximum a hangjáról tudod megmondani - még ha van is felirat a hátulján én 15 méterről nem tudnám elolvasni. :)
Mondjuk láttam egy-két gázolajost, aminek a beállításai miatt az egész hátulja fekete volt, na olyat sem csinál magával a benzines autó.
Ha nincs a hátulján felirat, akkor sehonnan. A karosszéria pont ugyan úgy néz ki mint az ugyanolyan típusú autó benzines változatáé.
Ha van alkalmad a motorháztetőt felnyitni, ott egyből látszik. Illetve a tankfadél belső oldalán is szokott lenni DIESEL felirat.
Valamint ha beindítod, akkor is észre lehet venni.
Ha már a műszaki hibás autókat is idevesszük, (mint ahogy sokan írtak erről) gyújtáshiba miatt hangosan durrogó kipufogó. Ilyet egy dízel soha nem csinál.
Valamint ha már emlegették az ősrégi széthajtott szívódízeleket, akkor ne feledkezzünk meg a benzines 2T Trabikról, Wareszokról sem: olajos, kormos kipufogóvég, kékes füst, jellegzetes olajos szag. Ilyet sem csinál egy dízel.
"(benzinesen egyenes, gázolajoson lekanyarított),"
F Astrám van, benzines, lefelé kanyarított kipufogóval.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
"Dízel "kormos" szagú, mintha egy gyertyát égetnél."
Szegény öreg, szerintem már nincsen szaga a hamvainak.
A dízelmotoros autó pedig gázolajjal megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!