A generátort megtudom javítani vagy csak szerelő?
Értesz hozzá? :)
Nézd meg, hogy ékszíj átviszi-e a hajtást, és a elektromos vezetékek jól csatlakoznak-e. Sztem laikusként ennyit tehetsz.
Én a sajátomat megtudtam csinálni, leszereltem, levettem a hátoldalát takaró műanyagot, és megtaláltam a hibát. El volt kopva a csúszógyűrű, és a szénkefe.
Összetudtam rakni úgy, hogy még szorosabbra feszítettem a szénkefét, és így egyenlőre jó, de tisztába vagyok vele, bármikor megadhatja magát.
Ha megadja a magát, akkor pedig, csúszógyűrű, szénkefe, és csapágycsere lesz.
Szak topicokban különböző fórumokon több segítséget is kaphatsz, de ha igazi üzembiztos megoldást akarsz, akkor elviszed egy generátoroshoz.
Sok sikert!
1. Ha körülnézel a generátor környékén, és valami rendelleneset látsz /laza ékszíj, cavarkötés stb./, és azt rendbeszeded, akkor jó lehet. Ehhez nem kell különösebb ismeret.
2. Ha tisztában vagy legalább nagy vonalakban a generátor működésével, és kapcsolatával az akkuhoz, akkor lehet tovább lépni.
3. Azért jó lett volna közölni, hogy hány éve fut, mikor volt javítva utoljára?
4. Azért annyit megtehetsz, hogy kiszereled a generátort, és a hátoldalról max. 2 csavar oldásával, kiszeded a szénkefét, megnézed nem kopott-e el csonkjára, ha igen cserélni. Olykor egybe van építve a fesz. szabályzóval, akkor együtt.
5. Mielőtt ezeknek nekiállsz, vedd le az akku negatív saruját, de előtte nézz utána megvan-e pl. a rádió kódja, mert azt valószínűleg majd ki kell kódolni!
Üdv: StMiklos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!