Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A generátort megtudom javítani...

A generátort megtudom javítani vagy csak szerelő?

Figyelt kérdés
A kocsiban jelzi a kijelző hogy nincs töltés!
2009. nov. 29. 09:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Értesz hozzá? :)

Nézd meg, hogy ékszíj átviszi-e a hajtást, és a elektromos vezetékek jól csatlakoznak-e. Sztem laikusként ennyit tehetsz.

Én a sajátomat megtudtam csinálni, leszereltem, levettem a hátoldalát takaró műanyagot, és megtaláltam a hibát. El volt kopva a csúszógyűrű, és a szénkefe.

Összetudtam rakni úgy, hogy még szorosabbra feszítettem a szénkefét, és így egyenlőre jó, de tisztába vagyok vele, bármikor megadhatja magát.

Ha megadja a magát, akkor pedig, csúszógyűrű, szénkefe, és csapágycsere lesz.

Szak topicokban különböző fórumokon több segítséget is kaphatsz, de ha igazi üzembiztos megoldást akarsz, akkor elviszed egy generátoroshoz.

Sok sikert!

2009. nov. 29. 09:35
 2/3 anonim ***** válasza:

1. Ha körülnézel a generátor környékén, és valami rendelleneset látsz /laza ékszíj, cavarkötés stb./, és azt rendbeszeded, akkor jó lehet. Ehhez nem kell különösebb ismeret.

2. Ha tisztában vagy legalább nagy vonalakban a generátor működésével, és kapcsolatával az akkuhoz, akkor lehet tovább lépni.

3. Azért jó lett volna közölni, hogy hány éve fut, mikor volt javítva utoljára?

4. Azért annyit megtehetsz, hogy kiszereled a generátort, és a hátoldalról max. 2 csavar oldásával, kiszeded a szénkefét, megnézed nem kopott-e el csonkjára, ha igen cserélni. Olykor egybe van építve a fesz. szabályzóval, akkor együtt.

5. Mielőtt ezeknek nekiállsz, vedd le az akku negatív saruját, de előtte nézz utána megvan-e pl. a rádió kódja, mert azt valószínűleg majd ki kell kódolni!

Üdv: StMiklos

2009. nov. 29. 10:30
 3/3 anonim ***** válasza:
A kérdésből itélve szerintem nem tudod megjavítani.
2009. nov. 29. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!