Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Köpi a motorom az olajat,...

Kiro113 kérdése:

Köpi a motorom az olajat, mitől van ez?

Figyelt kérdés
5 napja vásárolt rieju rr 50 krosszmotorom nagyobb gáz adásra kipufogófüstel együt köpdösi az olajat+eléggé füstöl,lehet ez azért mert túlsok olajat kap,vagy az olaj minőségétöl is függ,esetleg valami komolyabb probléma ál fent?
2014. jan. 2. 12:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Én Castrol 2T Garden olajat használok a 2 ütemű,80 köbcentis krossz motoromba és szintén füstöl,mivel 2 ütemű ez velejár tehát nincs semmi gondja,én 5 literhez 1:40-et keverek és szürkés kéket füstöl szóval a 2 ütem végett van,nincs semmi gondja a motornak.
2014. jan. 2. 13:19
 2/9 A kérdező kommentje:
De annyira köpi hogy menetközben a kerék tiszta olaj lesz,gondolom ez azért nincsen rendben.
2014. jan. 2. 13:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha megfelelően keverted(nem tettél túl sok olajat a benzinhez) akkor nem szabadna köpnie. Sőt, ha bemelegszik még nagyon füstölnie sem(persze kicsit kell, elvégre 2T, de nem szabad okádnia a füstöt)

Nézd meg a kuplungnál az olajat. Ha habos, elszíneződött, benzin szagú... akkor rossz ott a szimering és eszi az olajat.

Úgy is "tél" van, ideje kicsit rendbe rakni a masinát.

2014. jan. 2. 14:16
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem én keverem,magátol keveri .
2014. jan. 2. 14:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Szóval különolajzós mint a robogóm ami volt. :) Akkor viszont nem tudom mi lehet a hiba,rosszul keverné az olajat ? De inkább majd más válaszol mert nem akarok rosszat mondani.
2014. jan. 2. 15:37
 6/9 anonim ***** válasza:

Hy!

Nos ez akár szimeringes és a váltó olajat köpi,mert az nem tudja elégetni...de akár lehet az is hogy nagyon tré olajadalék van benne.

Amit elsőre javaslok,csak szintetikus olajat használj hozzá(2t),szedd szét a kipufogót és csurgass ki belőle mindent.

2014. jan. 2. 15:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Lehet hogy a különolajozás döglődik. Engedd le belőle az összes olajat, ha lehet akkor kösd is le és próbáld ki úgy hogy te keverd a benzinbe. Ez elég egyszerű művelet, de könnyen ki lehet zárni vele a hibát.

Ha a hiba így is megmarad akkor szimering probléma lesz. Ha megszűnik akkor az olajozással nem stimmel valami.

2014. jan. 2. 17:04
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm már meg oldódott a probléma és hála istenek,nem volt komoly gondja,csupán a kipufogóban össze gyült egy ki olaj,mert bisztosítás hiján csak udvarban mentem vele,meg elég sokszor lett be indítva kicsit felpörgettem majd le állítottam,értelme nem volt,és az akkor felgyülemlett olajat köpdöste ki,de már nem csinálja :)
2014. jan. 2. 17:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, a rövid ideig járatás is okozhatja.

Egyébként hidegen nem pörgetjük a motort!

2014. jan. 2. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!