Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül egy generátor...

Mennyibe kerül egy generátor felújítása?

Figyelt kérdés

és hogy működik ? elviszem az autót és ott kiszedik felújítják visszarakják ? vagy nekem kell kiszedni ? és mennyibe kerül egy ilyen felújítás egy szervízbe ?

+ nézem bárdiba van 40 ezerért , de ott is azt írják felújított + azt nem értem mit jelent az ,hogy

" A termékért +23.165 Ft betétdíj fizetendő, ami a kicserélt alkatrész átadásakor visszajár!"

ez azt jelenti hogy a bárdi ad nekem 1 felújítottat 40ért ? és ha vissza viszem a rossz generátort amit ugye a kocsiból kiszedek akkor visszaadják azt 23.165 ftot ?

2001 opel astra F 1,4 44kw

válaszokat előre is köszönöm !!!

2014. jan. 1. 19:05
 1/5 anonim ***** válasza:
2014. jan. 1. 19:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Van elég sok megoldás, kb. mindegyik lehetséges verziót felsoroltad.

Van olyan lehetőség is, hogy kiszeded, elviszed ezzel foglalkozó helyre, odaadod, egy idő után felújítva visszaadják, hazaviszed és beépíted.

Van olyan is, hogy odamész az autóddal, ők átveszik és megmondják mikorra lesz kész, addigra odamész.

Van a Bárdis megoldás is, bár ennyiből nem egyértelmű, szerintem a 23165-öt a 40e felett kell érteni - de ha munkanapon felhívod őket biztosan megmondják szívesen.

Rád van bízva mit választasz, ha van a környéken megbízható autóvillamossági szerelő aki vállal ilyen munkát, akkor akár hozzá is viheted.

Én inkább a szakira bíznám a kiépítést/beépítést is, de csak azért, hogyha valami nem lenne rendben, akkor ne háríthasson hogy rosszul raktam be, mert kétbalkezes hülyegyerek vagyok. :)

A felújítás csapágycseréből, diódasor-cseréből, új szénkefékből, a tekercselés és a forgórész ellenőrzéséből/javításából szokott állni alapesetben.

Ha igényes magára a műhely ami csinálja, akkor a ház kap egy alapos tisztítást és felületkezelést (szemcseszórják vagy lefestik).

Bár az első kérdés: fel kell egyáltalán újítani az egészet?

2014. jan. 1. 19:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Én 2005-ös H Astrán estem túl ezen pár hónapja.

Úgy nézett ki a dolog, hogy bevittem a kocsit a helyi Opel márkaszervizbe (nem muszáj oda, én oda szoktam hordani), mivel egyáltalán nem volt töltésem.

Ott levették a generátort. Nem helyben javították, hanem elküldték egy másik céghez felújításra. Ott kicserélték a csapágyakat, a diódahidat és a feszültség szabályozót. Valamint mivel az enyém egyben vákuumszivattyú is, azt is felújították.

Ezután visszaküldték a kész generátort az Opelhez ahol visszaszerelték a kocsiba.

Az egész pár napot vett igénybe és kb 30.000Ft-ot fizettem érte. (Ha érdekel pontosan, előkeresem a számlát.)

Bárdinál a betétdíj úgy működik a fenti példánál maradva, hogy 63.165Ft-ért elviheted a generátort és ha visszahoztad a régit és leadod náluk, visszakapsz 23.165Ft-ot.

Mint ahogy a boltban is ha veszel egy üveg betétdíjas bort vagy sört, az üveg árát is ki kell fizetni, amit akkor kapsz vissza, ha visszavitted az üres üveget.

2014. jan. 2. 14:30
 4/5 gomzoli ***** válasza:
73%

[link]

Akkor ezt nézd meg!

Az otthoni boltosok elmehetnek a pitschába az áraikkal együtt!

Ezek itt nem felújított, hanem új darabok, postaköltséggel (Magyarországra!) együtt huszonegy-két ezerért!

2014. jan. 2. 22:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezek ótvar kínai szarok..
2019. aug. 27. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!