Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » MZ ETZ 125 vagy 250?

MZ ETZ 125 vagy 250?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy Simson S51B-t, "hajtok", de szeretném elvinni barátnőmet is néha motorral egy-két helyre. Mivel a Simsonommal jártam dolgozni napi 12 km-t oda-vissza főúton, ezét nem zavart, hogy folyton megelőztek az autók. Nem szeretnék vagyonokat elkölteni jogsira sem azért, hogy pl 125-nél nagyobb motorom ne legyen, mert bár szeretek motorozni, azért tartok a sebességtől. Most pedig lehetőségem van olcsón 125-ös jogsit letenni. Eddig azt a választ kaptam,hogy MZ 125-tel csak 70-90 km-t tudok menni utassal és cuccal, de nekem az elég lenne. Vagy ez hülyeség? Vagy akkor inkább 250-es jogsi/motor? Mi a véleményetek? Motorról valamit.

2013. dec. 31. 16:48
 1/4 anonim ***** válasza:

A 250-es lényegesen erősebb, nem tudom azóta megoldották-e már a lepörgő kuplungot nála.

A 125, 150 meg csörög a kuplunglánc miatt, meg gyengécske.

A 250-el már elég jókat lehet esni. :)

2013. dec. 31. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

A 250-es az erősebb ,nagyobb stb.

Viszont ha úgy érzed hogy tényleg elég a 125ccm akkor hajrá csak nyugodtan vágj bele,nem fogod megbánni!A kicsikből sokkal több jobbállapotút lehet venni mint a nagyból.

A kis ETZ kényelmesebb hosszabb távon,és keveset fogyaszt.Ami ellene szól az hogy sokkal könyebb az eleje mint a nagynak ,pedig a nagynak sem hűde nehéz és ez probléma az autópályákon,szelesebb helyeken ha gyorsabban mész.A nagy az talán annyival jobb lenne hogy azt azért nem kell szétpörgetni hogy menj vele :) MZ túrán volt olyan hogy 125 mögött mentem,és azt kell hogy mondjam hogy jól ment neki :) Ha úgy gondolod hogy évek múlva lehet belevágnál nagyobba ,akkor akár most is belevághatnál.

2013. dec. 31. 19:54
 3/4 anonim ***** válasza:

2 személlyel a 125-tel tényleg a 70-80 a reális maximum. De inkább a 70.

A 250 alkatrészekre/szerelhetőségre ugyanaz, fenntartásra szintén nagyon hasonló, erőre jóval több. Ha a barátnőt is akarod vinni, esetleg két csomagtartón némi cuccot is, akkor inkább ez.

A lepörgő kuplungot a főtengely és a kuplung kúpfelületeinek sérülése okozza - ha jók a felületek és megfelelően rakja össze az ember (értsd: lehúzza nyomatékra), akkor az kibírja amit a mérnökök terveztek neki feladatul.

És akkor fel sem hegesztik a főtengelyre, ami szintén szokás (remélem csak volt).

2013. dec. 31. 20:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Kuplunglánccsörgés meg nyúlott lánc okozza amit hozzáér a blokkhoz. Tehát azt nem ártana időközönként cserélni...

Egy aprócska baj van a 125 etz-vel hogy ebből keveset gyártottak, tehát kisebb a felhozatal. És hogy fiatalok használják az A1 miatt. Lehet hogy nehéz jót kifogni.

[link]

2013. dec. 31. 20:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!