Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elektromos ablak miértnem...

Elektromos ablak miértnem működik?

Figyelt kérdés
Az a problémám hogy van egy 98-as renault meganom,és nem működik az elektromos ablak elöl,egyik sem,bizti jó.mit nézzek még meg?a kapcsolók világítanak,tehát áramot kap,de semmit nem csinál
2013. dec. 29. 13:46
 1/7 anonim ***** válasza:
A motorja adhatta meg magát, leszeded az ajtókárpitot egyből ott van mögötte.
2013. dec. 29. 13:54
 2/7 A kérdező kommentje:
azt nem irtam hogy mindkét oldal nem működik
2013. dec. 29. 14:01
 3/7 anonim ***** válasza:

Attól hogy a kapcsoló világítása kap áramot a motor még nem biztos. Legalábbis ami autóban én javítottam ilyet ott külön tápról ment.

Először is ajtókárpit le, aztán be kell mérni hogy a szufla eljut-e a kapcsolóig.

Aztán megnézni a kapcsolót hogy jó-e, aztán menni tovább. Ha a hiba megvan akkor javítani.

Persze ehhez némi szaktudás és egy multiméter szükségeltetik.

2013. dec. 29. 14:10
 4/7 A kérdező kommentje:
akkor az a biztos ha szerelőhöz viszem,nem akarok barbálkodni
2013. dec. 29. 14:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem kell ehhez multiméter, egy tartalék villanykörtét rá kell kötni a motor két drótjára, megnyomod a kapcsolót, ha a körte világít, akkor kap áramot, és a motor szar, ha nem világít, akkor meg nem kap áramot. Első esetben valószínűleg víz jutott a motorba, megrozsdált a tengelye, és ettől megszorult a siklócsapágyban, szét kell szedni, olajos ronggyal ledörzsolni, összerakni, és újra megy, utóbbi esetben pedig én ott kezdeném a vizsgálatot, ahol az ajtóból átmegy a vezeték az A oszlopba. Ott általában van egy csatlakozó, hogy ha le kellene szerelni az ajtót, akkor azt széthúzhassák. Na ezzel a csatlakozóval sok baj van... sőt, megesik, hogy már nincs is meg a csatlakozó, csak összepedrik a drótokat, azok meg szétájulnak idővel.

Ja, vannak olyan autók is, amelyekben a kapcsolók nem közvetlenül az ablakok motorjait üzemeltetik, hanem reléket kapcsolnak, és azok a motort. Nézd meg a biztosítéktáblánál rá van-e rajzolva valamelyik relére az ablak, és ha van ilyen, akkor próbáld kicserélni valamelyik másik relére a sok közül!

2013. dec. 29. 20:12
 6/7 A kérdező kommentje:

az a helyzet hogy a biztosítéktáblánál nincs relé.csak biztosíték.a relék nemtudom hol lehetnek,

Műszerfal mögött?

2013. dec. 30. 07:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Veszel egy ilyet:

[link]

és mindent megtudsz.

2013. dec. 30. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!