Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Van egy Suzuki DR 500 S motorom, amihez olcsón találtam egy komplett motorblokkot. Meg is vettem és sajnos eljött az idő hogy szükség lett rá, mert a másik kikönyökölt.

A tartalék blokkot egy hozzáértő rakta össze (motorszerelő) csak a szelepfedélen a kis nyílások ahol a szelephézagot lehet állítani, nem voltak visszacsavarozva. Belenéztem és sajnos mintha kosz jutott volna be. Homok szerűség...

Most bontsam szét a blokkot teljesen, vagy valamivel mossam át? Vagy ki mit tenne a helyembe? Az a problémám hogy iszonyat drága az alkatrész, és egy tömítés garnitúra is 20.000 Ft-körül indul.

2013. dec. 27. 16:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Drágább lesz azért szétszedni mert a homok szétkoptatta.
2013. dec. 27. 17:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Semmiképp nem akarom így járatni, hanem valami megoldást keresnék a kimosására. Hallottam olyat hogy mosóolajjal mosassam át, de sokan ellene szavaznak mert hogy rossz dolog a mosóolaj. Másik javaslat az volt hogy töltsem fel olajjal, és pár kilóméter után cseréljem le az olajat új olajra a szűrővel együtt. A harmadik meg valami adalékanyagot mondott... :D Úgyhogy jött a tanácstalanság.
2013. dec. 27. 17:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Én a helyedben látatlanban nem hinném el motorblokkról, hogy bármit csináltak vele a külső takarításon kívül...

Főleg hogyha szét volt szedve, rendhozva és összerakva 50e-ért - ha 20e egy tömítéskészlet, akkor mivel lett összerakva, dipával meg hőálló zsírral?

Az az olcsó, amit egyszer kell kifizetni, szóval amiről tudod hogy tényleg meg lett csinálva rendesen. Az olcsó, ismeretlen forrásból származó, "erre nem kell költeni" jeligével hirdetett hulladékok nem ez a kategória sajnos.

2013. dec. 27. 17:15
 4/5 anonim ***** válasza:

De nem válaszoltam a kérdésedre: az olaj azt onnan nagyon lassan fogja kihozni (már ha kihozza), de meg lehet próbálni a cserét. Az adalékolás szerintem felejtős, mert olyan adalék nincs, ami onnan mágikusan kiveszi, mindenképpen a szűrő fogja megfogni.

A minőségi olaj elvileg önmagában képes oldatban tartani a szennyezőket, így a mosóolajtól én eltekintenék.

Persze ha annyira nagyon olcsó a mosóolaj és annyira sok a szennyeződés, akkor be lehet próbálni, de akkor akár szét is lehet szedni, mert az sem fog 100%-os munkát végezni.

Én a helyedben szétszedném és összeraknám újra, de ha az anyagi/idő/hozzáértés szempontokból nem játszik, akkor marad az olajcsere.

2013. dec. 27. 17:21
 5/5 A kérdező kommentje:
110-ért vettem a blokkot, ami elég olcsónak számít ha a ritkaságból indulok ki. Egy olyan embertől vettem akihez évek óta hordom a motorjaimat, és a klubtáraim is hozzá hordják a motorokat, egy igazi Suzuki őrül a csávó és lemerem fogadni hogy ezt a blokkot is igényesen szerelte össze másfél éve. A homok akkor juthatott bele amikor hoztam haza. (betekertem egy pléddel ami a csomagtartómba van, és gondolom azon volt valami szutyok) Ha szét kell bontani a blokkot akkor gondolom nem csak tömítést kellene cserélni, hanem illő akkor már minden kopó alkatrész átnézni és cserélni, pl kuplung lamellák, egy két csapágy és szimering.
2013. dec. 27. 17:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!