Honda Civic 6g Coupe változat vagy pedig BMW 320i E36 Coupe?
Szeretnék autót vásárolni, és ezzel a két típussal szemezgetek.
Melyiket ajánlanátok és miért?
Viszont a fogyasztással gondban vagyok.
Sok helyen olvastam, hogy fogyasztásban a 320i és a 325i között.
A Civic kevesebbet eszik, viszont nem is megy annyival, kivéve ha VTI, és elméletben még így is kevesebbet eszik a 325i-nél.
fogyasztás átlag:
20i 9,5
23i 9,6
25i 9,9
28i 10
Nincs különbség... ha az a fél liter neked számít akkor a BMW nem a te autód, arra ne vegyél, hogy aztán széthulljon alattad, mert nincs pénzed szervizelni.
Elöző vagyok! Nekem egyébbként Civic-em van. D16y7-es
Kb 4 éve van meg még soha nem hagyott cserben. Eddig szilenteket kellett cserélnem csak rajta. Most majd vinnem kell kipufogoshoz mert a kipufogó leszakadt. Más nem volt a kocsival. Napi szinten használom egyébbként. Csak tankolni kell. Fogyasztása! városba Ha nyomod neki max 8l ,ha takarékosan vezetsz városba 6-6,5l. Városon kivül: 90-100as tempoval 5-5,5 l. Autópályan 130-150es tempoval már megeszi a 8l -t kb
Nem is az hogy nincs pénz szervizeltetni, de mai viszonylatban nézve a 10 és a 7 literes fogyasztás között nagyon nagy a különbség.
Alaphangon is 100.000 forinttal drágább a tankolás a BMW-be 100.000 kilóméterenként, ami sajnos nem elhanyagolható.
Az amcsiknál jó, mert ott az üzemanyag árak olyanok, hogy ott legkevésbé a fogyasztást nézik.
A 125 lovas Civik tényleg valamivel jobban gyorsul, mint a 320i, 100km/h-ig. Azért egy 0-200-as sprintnél már valszeg a 150 ló lenne a nyerő, főleg, hogy nem megy annyit a Civic gyárilag :P
Hülyeséget félretéve, felesleges ezekkel autóskártyázni, mert teljesen más világ a két autó. Korábban emlegették a 25i-t,28i-t az meg főleg.
Technikailag a Honda motorok olyan magas fordulaton adják le a csúcsteljesítményüket, amit normális használatnál az életben nem fogsz elérni, ennek köszönhető a rendkívül alacsony fogyasztásuk. Ez az egyik ok, a másik a 4 henger vs. 6 henger. A 6-osnak alapból nagyobb lesz a fajlagos fogyasztása, főleg, hogy még a hengerűrtartalma is nagyobb. Ezt nem kell nagyon szépíteni, normális közlekedéssel nem kimondottan benzintemető a 320i, a fentebb leírt átlagfogyasztások hozhatók is,de! Ezek átlagfogyasztások, szem előtt kel tartani, hogy csak városi használatnál a 20i is 10 fölött kajál, a 25-28i-vel meg simán meg lehet etetni városban 15 litert. Míg a Civic szerintem városban is bőven 10 alatt tartható.
Én akárhogy számolom, nekem a 3 liter benzin 100km-en 1230HUF, 100k km-en 1 230 000? Kicsit több, mint a te 100 000-res értéked. Ha 4 év alatt csavarod le 100 000km-t, akkor havi átlag 25ropival kell többet tankolni a BMWbe. Ha 8 év alatt, akkor csak ~13000-rel. Ez tényleg nem kis lóvé, de ahogy fentebb írták ( és máshol is mondani szoktuk ) ha ez nem fér bele, akkor a BMW nem a te autód.
Azért ha évi 12500-at mész, nem mindegy, hogy havonta 30 000-ért vagy 43 000-ért tankolsz.
Mondanám - de szerintem a BMWsek megköveznek -, hogy ha nem zacskót játszani meg lámpától lámpáig gyorsulni veszel autót, akkor E36 Coupeban is van 16i és 18i motor, de az az igazság, hogy az a 102 lovas motor, ami még az E30 kasztniját elég normálisan vitte, az már vérszegény a 300 kilóval nehezebb E36-hoz ( ez ugye majd 30% üres tömeg növekedést jelent). Itt már nem enne érezhetően kevesebbet, mint a legkisebb 6 hengeres.
Egy másik éles különbség a két autó között, az első- és hátsókerék hajtás. Teljesen más világ a kettő, mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya. Ha ki akarod használni az RWD legnagyobb előnyét, akkor nem árt egy gumis ismerős :)
Sorolhatnék még vagy 18 szubjektív indokot, de annak nem sok értelme lenne. Ami nekem tetszik az lehet neked nem... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!