Fiamnak első autónak?
Jövőre a fiam érettségizni fog és úgy gondoltam veszek neki egy autót,mert sajnos a főiskola ahova menni fog majd 35 km-re van tőlünk a bejárás oda nagyon rossz alig vannak buszjáratok tőlünk, vasút nincs mifelénk a kollégium nagyon drága a bentlakás árából meg van az útiköltség ára.A családi autónkra sajnos minden nap szükségem van így ezt nem tudom oda adni neki.Amúgy hozzá tudok jutni a kúti ár feléért gázolajhoz így még kevesebbe lenne a bejárás. Kb Május környékén lesz eladó egy ehhez hasonló toyota corolla
Ugyan ilyen 1.8 Dízel motorral és kasztnival. Az ittenit már láttam személyesen is nincs lelakva,és rohadások sincsenek a kasztnin,fényezése is szép ,a motorja pöcröfre indul szépen egyenletesen jár.Szinte új téli nyári gumi szettel a nyári könnyűfém felnin van. Egyébként egy régi ismerősömé aki autó szerelő és karosszéria lakatos!Mivel régóta ismerem nekem 200.000 ft-ért és friss műszaki vizsgával adná át az autót .
A családi autónk egy első generációs 2003-mas D-4D Avensis arról tudom hogy jó mert régóta megvan. De corollánk még semmilyen nem volt,a neten nem olvastam rosszat ezekről sem, de azért személyes vélemények,tapasztalatok is érdekelnének.
Még valami nem égő ilyen régi autó egy 18 éves fiúnak?
Én nem tudom most mi számít jó autónak mert nekem wartburg volt az első kocsim.
Mondjuk nem válogatós a lurkó mert azt mondta bár lenne valamilyen autója még trabival is beérné! Persze ő semmit nem sejt abból ,hogy autót akarok venni neki!
"de 18 évesen én 4 keréknek meg 1 működő motornak is örültem volna"
Igen a fiam is így van vele !
# 4
A NAV először tegyen rendet a saját udvarán.☺
Ha gondolsz az unokáidra is, akkor kombit vegyél a raktérrel egy szintbe dönthető hátsó üléssel...
Komolyra fordítva, a műszaki, a gumik és a jól járó motor alapján már megéri a corolla! Főleg, ha nem nagyon rohad.
Csak nehogy olyan legyen mint a suszter cipője!
Saját környezetemben látom hogy az autószerelőknek van a leglepattantabb autója, mert arra sosincs idő. Bár ezt a maszekoknál tapasztalom csak.
"sikeres autószerelő nem jár lepukkant autóval"
Nem csak ez az autója van , ezt újonnan vette alig használta az utóbbi 10 évben.Két autója is van ezen kívül,van még egy Toyota carinája és egy ugyan olyan avensise mint az enyém ezeket is szalonból hozta. És arra is emlékszem mikor megvette a corollát újonnan és azért a 80 években aki egy új corolla árát ki tudta pengetni az asztalra az ilyen embert nem nevezném csórónak!Amúgy rohadás nincs az autón ,sőt még egy rozsda pötty se 7 éve teljes körű felújításon eset át a kasztnija,hajtani se hajtotta soha ,meg akarta tartani csak így hobbi autónak. De sajnálja is, hogy ott áll kihasználatlanul és a felesége is közbe szolt minek áll ott a garázsba egy autó feleslegesen mikor csak néha néha megy vele autókázni,pedig anyagilag megengedhetné magának hogy tart egy hobbi autót!Májusig kapott haladékot a feleségétől!Mifelénk nagy súlya van egy nő szavának főleg ha az a nő az ember neje.Amúgy nem ő kérdezte ,hogy nem e kell nekem hanem én hallottam ,hogy el akarja adni majd és rákérdeztem!
Egyébként nagy Toyota fanatikus ez az ismerősöm már gyerek korunk óta,ekkora rajongást egy autó márka iránt,főleg a régi Toyoták iránt nagy a rajongása! Én másik ilyen fanatikus emberrel még nem találkoztam.Igaz nekem fura is mert soha nem voltam kimondott márka fanatikus.Egyébként a II-es golfokat is nézegettem 1.6 szívó dízelel ,de számomra már kicsit túlzás az a pénz amit a jobb állapotú II-es golfokért elkérnek.
Amúgy mielőtt szóba jött volna ez a corolla ,még a citroen saxo 1.5 dízeleken is gondolkodtam, hogy majd kap egy olyat,mert rosszat összességében arról sem hallottam.
DE várom még a további véleményeket.
Akkor megéri megvenni, ha ilyen gondos gazdája van.
Jók a dízel golfok is, de ami nem egy belét húzó roncs, azért elkérnek 400-500 ezret, ennyit viszont nem ér... Sajnos hatalmas kultusza van magyarországon a vw-nek, ezért többet kell perkálni értük mint más, azonos évjáratú és méretű autóért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!