Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig lehet egy külföldi...

Meddig lehet egy külföldi autó Magyarországon?

Figyelt kérdés
Lényegében az a kérdésem, hogy megéri-e másik országban kocsit venni, és külföldi rendszámmal Magyarországon tartózkodni? Egyáltalán lehetséges 2-3 hónapig külföldi rendszámú autóval itt tartózkodni? Kettős állampolgár vagyok, szóval elég sűrűn ingázok a két ország között, kb. egy-két havonta biztos elutazok. Amennyire tudom, hoztak valami új törvény talán egy éve? Mivel sokan külföldi rendszámú autót vezettek a drága adók elkerülése érdekében.... Köszi a válaszokat!
2013. dec. 25. 16:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Annak lehet ma Magyarországon magyar állampolgárként külföldi rendszámú autója, akinek külföldi életvitele miatt van rá szüksége (külföldön lakik vagy dolgozik). Az időtartam nem számít. Te, mint kettős állampolgár mentesülsz ez alól.
2013. dec. 25. 16:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Mivel külföldi (is) állampolgár vagy, gondolom EU-s, tehát nem kell vízum, útlevél, így bármeddig lehet.
2013. dec. 25. 16:35
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem igazán értek hozzá, ezért kérdeztem. Mivel, ha jól emlékszek, tavaly vagy talán még előtte volt róla szó, hogy bevezetnek valamilyen törvényt, mert, hogy nagyon sok ember így csinálta, hogy megússza a "magyar" adót, ami sokkal magasabb stb., stb. Lényegében ezért kérdeztem, hogy létezik-e valamilyen szabály erre, vagy nem. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
2013. dec. 26. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!