Hogy birok kitekerni imbuszos fejű csavart?
levágtam a meglévő imbuszkulcs rossz részét és újra megpróbáltam meglazítani. előtte megütögettem és csavarlazítóval fújtam be.
Eddig sikertelen, megint megadta magát a kulcs.
Szerintem a legjobb, amit tehetsz, hogy abból a gyenge minőségű imbuszkulcsból levágsz egy egészséges darabot, ami max 1-2 centivel hosszabban, de túllóg a csavarfejbe illesztés után. Ezt a darabot egy határozott (nem sok kicsi) kalapácsütéssel megütöd. Ekkor elvileg jelentősen torzulni fog a maradék kulcs feje, de a csavar sértetlenül meg kéne ússza. Ha kicsit bezsírozod előtte, akkor az sem valószínű, hogy ha bele zömül a darab a csavarba, akkor sem tudod kivenni egy fogóval belőle. Tehát kell legyen elég rész ami kiáll, hogy meg tudd fogni majd valamivel, nehogy ledugózd a csavart :) . Ezek után tényleg szükséged lesz egy jó imbuszkulcsra. Én náluk vettem, mert ettől erősebb nincs a piacon [link] és van nekik bármilyen méret darabra is. A csavarlazítóba áztatás is segíthet, de szerintem nincs olyan csavarlazító ami a menethez jutna egy több éve ki nem lazított csavarnál.
Azt ellenőrizted hogy, balmenetes e a csavar? Ha nem akkor győződj meg arról is mielőtt tönkre teszel egy másik kulcsot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!