Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megbüntethet ilyenkor a rendőr?

Megbüntethet ilyenkor a rendőr?

Figyelt kérdés
Tegyük fel egy járőrautót megelőzök, nem túllépve a megenegedett sebességhatárt + még hozzáadva az előzéshez szükséges többletsebesség-et (ugy tudom vmennyivel túl lehet lépni ilyenkor a megengedettet a korlátozástól függően), vagy ő az út szélén áll és elhaladok mellette, aztán utánam jön, levillog, hogy túl gyorsan mentem és megbüntet. De nincs rá bizonyítéka, és szerintem téved. Akkor is megbüntethet ilyen indokkal?
2009. nov. 26. 18:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én alapból lassítok, ha meglátok egyet. Ha nincs bizonyítéka a sebességtúllépésre akkor nem büntethet. Nekem ezt egy polgárőr mesélte.
2009. nov. 26. 18:22
 2/6 A kérdező kommentje:
De ha éjszaka járőrözik(ami ilyen szempontból nem baj) és beáll 40km/h-ra egy viszonylag forgalmasabb kétsávos uton, akkor sokan nem merik megelőzni, mert HŰHA rendőr... na ilyenkor az idegbaj kerülget.
2009. nov. 26. 18:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

1./ a megengedett sebességhatárt előzés közben sem lépheted át!

2./ csak "úgy" vélelmezésre nem állapíthatja meg a gyorhajtást.

2009. nov. 26. 18:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, bizony.. a megengedett sebességhatárt nem lépheted át akkor se ha előzöl.
2009. nov. 26. 18:55
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2009. nov. 28. 18:31
 6/6 anonim válasza:
Dehogyisnem! A megengedett sebességhatárt minimálisan túl lehet lépni előzés közben, teszem azt ha a rendőrautó megy 48-al te meg mennél 50-el, akkor nyugodtan előzd meg 60-al, majd visszaállsz 50-el, nem fog kötekedni nyugi! Egyébként, ha a csak a szemével látja hogy túl gyorsan mész, mondjuk városban 90-el, akkor megbüntethet, mert bizonyíték a társa szava, de ha 70-el mész, ami nem olyan szembetűnő, akkor nyílván nem állít meg.
2011. jún. 25. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!