Ford Fiesta megbízhatóság, tapasztalatok?
Üdv!
Egy gyönyörű 2008-2012-es Ford Fiesta vásárlását fontolgatom már egy ideje. Az autót a barátnőmnek szánom (legalábbis nagyrészt ő használná), mivel nekem nagyobb autóm van amivel nehezebb a városban mozgolódni.
Az érdekelne, hogy mennyire jellemző Fordoknál, hogy útszélén haggyák az embert? Szóval gyakori a lerobbanás, vagy inkább csak apróbb hibák szoktak adódni?
Alternatíva még a Renault Mégane 3 ajtós változata, de abból is csak a 2009 utáni modellek érdekelnek. Esetleg arról is szívesen meghallgatom a véleményeket, tapasztalatokat.
Előre is köszönöm!
Szia!
Bár nekünk egy 2006-os Fusionunk van (Fiesta alapjára épített "egyterű"), de nagyon meg vagyunk elégedve vele. A formát, és a belső kialakítást nem számítva gyakorlatilag Fiesta (ugyanazok a motorok, felszereltségi szintek).
Még nem hagyott ott sehol, semmi nagyobb volumenű hiba nem volt. 7,5 év alatt a legnagyobb kiadásunk a klíma hűtőjének a cseréje volt (az is idén nyáron), ami egy kavicsfelverődésből adódott. Eddig csak a szokásos olajcseréken volt, klímatisztítás, tavaly cseréltünk fékbetétet, most tél előtt aksit.
Megbízható, a fenntartása is kedvező. A Ford úttartása meg legendásan jó.
A Ford ülései keményebbek, de kényelmesek. Ez nem tudom mennyire szempont.
Mi újonnan vettük, így előélete nem volt, de ha folyamatosan karbantartották a kiszemeltet is, nagy gond nem lehet.
Szia!
A Fiesta egy nagyon jó választás lenne a párodnak.
Szeretik vezetni, könnyű parkolni vele, mert jól ki lehet belőle látni (ellentétben a Méganennal).
Műszakilag is kiforrott, megbízhatóak a motorok.
A benzinesek jók, a dízelek meg a jó mellé ráadásul hihetetlenül jól fogyasztanak.
Ha igényesen van karban tartva, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy az út szélére kényszerít.
Egy szóval a magam részéről csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!