Dízel autóba étolaj?
a régebbi adagolós dízeleknek nem árt, az új közös nyomócsövesekbe ne tedd
a régi dízelek minden gond néklül elmennek vele
Traktorokba,mezőgazdasági gépekbe hallottam róla,de személykocsiba,főleg az ujabbakba nem. Mellesleg elég feltűnő illata van a kipufogófüsjének.
De sztem az étolaj is kerül annyiba mint a gázolaj,és macerásabb a tankolás.Nemnagyon értem.
Használtam pár évig, semmi gond nem volt vele, csak drága lett hirtelen az étolaj.
Kivétel a HDD és egyébb hasonló jelű motorok, nem bírják, mert a pár százaléknyi hatékonyság növelés miatt, óriási nyomáson dolgoznak, amit jórészt a sokkal kissebb résekkel érnek el.
Az ezek előtti motorok jobban mennek vele mint a gázolajjal, mert az étolaj sűrűbb, nehezebb a gázolajnál, ezért egy liternek nagyobb a kalória értéke.
Télen,-5 alatt, max. 8-10% benzint kell hozzá keverni. Nem többet !!!
Használt étolajat is le lehet házilag szűrni,tisztítani megfelelő technikával, az gyakorlatilag ingyen van.
Az illata viszont árulkodó a rendőrnek, és keményen büntethetnek.
"árulkodó a rendőrnek, és keményen büntethetnek."
A rendőrnek a világon semmi köze hozzá.
A régebbi diesel autók elmennek vele, nem lesz bajuk tőle.
Csak a vámosokat kerüld nagy ívbe, ha ezt használod.
Tavasztól őszig akár tisztán is elmegy vele az előkamrás ősdízel. Több országban komplett rendszereket lehet venni étolajos átalakításhoz (erre azért van szükség, hogy az étolajat előmelegítsék, így viszkozitása megegyező lesz a gázolajéval). Az igazi okosság a leszűrt éttermi étolaj, az jobb esetben ingyen van. A legtöbb országban senkit nem zavar, hiszen a környezetet is óvjuk ezáltal. Nálunk büntetik a használatát, mert hatalmas kárt okoz egy ilyen autós az államnak :)
Egyébként az első dízelmotort Rudolf Diesel mogyoróolajjal működtette.
"Most azért lement az étolaj ára.230 Ft ért már van.Ez durván 50 Ft vel olcsóbb a gázolajtól.Na persze én nem merném beletenni.Csak kiváncsi voltam, hogy füllent e az ismerősöm vagy tényleg megy vele a kocsi."
Mért nem mernéd bele tenni, vagy miért ne menne vele? Szerinted milyen üzemanyagra fejlesztették ki a diesel motort? Mert ha ennyire nem vagy vele tisztában elárulom, mogyoró, ricinus, napraforgó és egyéb növényi olajok elégetésére. Csak később találta ki valami idióta, hogy ezzel a hulladék gázolajjal is képes üzemelni, de azért az igazat megvallva az nem igazán való bele a korom és károsanyag képződés miatt. Én környezetvédelmi okokból büntetném is aki kőolajszármazékkal jár.
Üdv!
Autóvétel előtt állok és gondolkozom;hogy diselest vagy benzinest vegyek.
A diselesen azért gondolkozom,mert tudnék szerezni használt ételolajat,de nem tudom milyen hatással van a motorra és az egész üzemanyagrendszerre.
A benzinesen pedig azért,mert át lehet alakítani etanolosra és olcsóbb a szerelési költség.
(a kiszemelt autók 1992es évjárattól 2001-es évjáratig vannak, és kishaszonok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!