Autóba az univerzális ülésfűtés mér nem melegszik?
Mert biztosan valami hulladék és hibás. (Már ha nincs rajta kapcsoló amit elfelejtették bekapcsolni.)
Persze annak elég kicsi az esélye, hogy egymás mellől két rosszat vegyél ki, szóval:
Van feszültség a szivargyújtón?
Ha megméred a fűtőszál ellenállását, akkor milyen értéket mutat?
Ha be van dugva és elkezded mozgatni nem változik a helyzet? (pl. a tápvezeték fűtőelem felőli végénél, a csatlakozónál, a tipikus helyeken ahol megtörhet)
3 ilyen fűtésem van, mind bontatlan volt, csak nem hibás 3 is. Szivargyújtót naponta hsználom teló, gps töltésre, működik, de gondolom a fűtés nem kicsit vesz föl több áramot, azért is próbáltam ki, hogy levágtam a szivargyújtós végét, és úgy a motortérben az akksi + - pólusára rányomtam. A kapcsolója 3 állás, magas, kikapcs, alacsony, természetesen be volt kapcsolva :)
Sajna a fűtőszálra nem tudok rámérni, mert szövet borítja. Az olcsóbbnál csak be van húzva a vezeték silányan, a drágábbaknál meg ilyen műanyag házas, de nem lehet szétszedni.
Holnap kölcsönadja haver az övét, meglátjuk mi történik, de van egy olyan érzésem nem a fűtéssel van a gond.
"Sajna a fűtőszálra nem tudok rámérni, mert szövet borítja."
Okos ember, a végén a vezeték ellenállását mérd meg! Ha szakadt, akkor legalább nem a taligával van a baj!
Nem kell megbontani semmit: a kapcsolót valamelyik OFF-tól eltérő állásba kapcsolod, aztán a csatlakozón rámérsz a multimétert ellenállásmérésre beállítva.
Értelemszerűen nem lehet nulla, de vezetnie kell (nem lehet szakadás/végtelen nagy ellenállás).
A legtöbb ilyen gagyi holmi, mint olcsó ülésfűtés, olcsó töltő, szivargyújtós MP3-ak a csatlakozó méreteinek köze sincs a normál 12V aljzathoz - nem lehet, hogy olyan mint az én telefontöltőm, hogy csak bizonyos szögekben érintkezik rendesen?
Rámértem 2 ohmot mutatott. A levágott végűt rajta hagytam vagy 10 percet az akksin, kézmeleg lett, pedig sokkal melegebbnek kéne lennie.
Még érdekességből: mivel csak fűtőszálról van szó mindegy, hogy melyik vezetéket teszem a +ra -ra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!