Mennyibe kerülhet ez a munka?
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyibe kerül szerintetek egy hengerfej (BmW 316i) leszerelése és visszaszerelése?Elvittem az autómat egy "szervízbe", hengerfejet csináltatni. Kértek 35.000 Ft-ot, mert a hengerfejet gépműhelybe kellett vinni, odaadtam a pénzt. Azért, hogy leszedték és visszatették a hengerfejet, kicserélték a görgősort, szíjakat, vízpumpát, tömítést, olajszűrőt illetve még pár dolgot, amit ilyenkor kell még kértek 100.000 Ft-ot "munkadíjként"...Hozzáteszem, hogy mindent alkatrészt én vettem meg az autóhoz, én vittem oda a műhelybe, tettem le a szaki mellé, mert azt mondták, nekik nincs idejük járkálni ezek a dolgok után..Kérdem én: jogosan kérnek ennyi pénzt ezért a szerelésért? Tényleg ilyen drága lenne csak a munkadíj? Nem fizettem még ki ezt az összeget, mivel nagyon magasnak találom, de valamennyit kell adnom, hiszen megcsinálták...mennyi lenne a reális összeg, amennyit kérhetnek szerintetek?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Szia!
Köszönöm a gyors válaszod!
97'es Compact BmW-ről van szó. Nem tudom, mit csináltak a hengerfejjel a gépműhelyben, már abban sem vagyok ezek után biztos, hogy csináltak vele egyántalán valamit...Nekem az "indoklásban" a motor szétszedése, mosása, a hengerfej gépműhelybe való hurcibálása, összeszerelés illetve a hengerfej csavarok ára volt bent, plusz a munkaórák: 20 munkaórát számoltak összesen erre, és ezek összesen teszik ki a 100.000 Ft-ot..
Kedves Evele!
Köszönöm a választ és a tanácsot, de nem szeretnék a hatóságokhoz fordulni, hagyom az egészet...Természetesen a kért összeget nem fogom kifizetni, nem vagyok madár. Rá fogok kérdezni a mai napon ismételten, hogy mennyi is az annyi,számoljuk át megint és ha ezek után még mindig hülyeséget beszélnek akkor részemről lezártnak tekintem az ügyet, nem kapnak egy fillért sem. A legszomorúbb az egészben, hogy a kisfiam leendő keresztapja csinálta a kocsit, akit már régebb óta ismerek, de most megszakítunk velük minden kapcsolatot, ugyanis ilyen "emberekkel" nem tartok kapcsolatot semmilyen módon sem. Azért írtam ezt a kérdést, mert kíváncsi voltam a véleményetekre, illetve a tapasztalatokra, hogy egy ilyen nagyságrendű munka elvégzésének kb. milyen anyagi vonzata lehet, mivel irracionálisnak tartottam ezt az összeget...Köszönöm a kommenteket, annyit megtanultam, hogy legközelebb előre megbeszélem ezeket a dolgokat. hogy a későbbiekben ne legyen hasonló blama belőle... Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!