Renault clio 1 1.9d bírja a háztáji üzemanyagot? :-)
télen ,fagyban nem szoktuk belerakni,
de ha már langyos az idő,akkor felesben gázolajjal,már simán jó,
Minél régebbi az autó annál nagyobb esély van rá, hogy menjen vele, az újabbakba már nem nagyon lehet, mert sokkal könnyebben eldugul pár alkatrész a relatíve sűrűbb anyagtól. Régen volt egy 91-es Fiat Tipo TDI-m, kíváncsiságból udvaron belül megpróbáltuk, igaz sima bolti üveges volt, használatlan, ezzel nem volt semmi gond, most 330D-m van, de ebbe ha a fene fenét eszik se fogom, még csak próbaképpen sem megpróbálni, hogy megy-e vele.
Amúgy nem tudom hol olvastam, de ilyen téren a régi Mercik a legjobbak, valahol még cikk is volt egy átalakított darabról, amiben ilyen külön tartályos megoldásként volt a másik anyag, és egy csappal lehetett állítani, miből kortyoljon a motor... Ugyanitt olvastam, hogy elvileg még !használt motorolajjal! is beindították ugyanezt a kocsit...
Másrészt meg iszonyat alaposan át kell szűrni, semmi se maradjon benn maradék.
Ami meg a legfontosabb: Kiskapu! Szóval mivel elég illatos lehet tőle a kocsid, nem árt ha gondolsz erre is. Hivatalosan 2 verzió van:
1. Ne a tankba töltsd, külön tartály csomagtartóba, vagy ilyesmi, mivel törvény szerint a TANKBA nem kerülhet semmi olyan ami nem oda való...
2. Ha minden kötél szakad: Külföldön tankoltad a kocsidba, és ezt tudd is bizonyítani. Elvileg ha van rá bizonyítékod, hogy olyan országban tankoltad az anyagot, ahol ez engedélyezett, akkor ismét csak nem szólhatnak.
Gratulálok idióták!
Ha el lehetne érni, hogy csak az ilyen okostojások lélegezzék be a dízel-olajkályha tragacsukból áramló mérgeket, akkor támogatnám minden eszközzel ezt a kezdeményezést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!