Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi számít jogosítvány nélkül...

Mi számít jogosítvány nélkül vezetésnek?

Figyelt kérdés
Ha valakinek nincs jogosítványa, de csak tolja a motorját, akkor azért még nem büntethetnek meg senkit ugye? Vagy akkor mi van, ha rajta ül, lábbal hajtja, de nincs beindítva a motor?
2009. nov. 23. 20:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%
Barátom ezzel ne próbálkozz, a rendőr nem fogja megsimogatni a buksidat. Menjél, szerezz jogosítványt, amúgy a f*szkivan a jogosítvány nélkül (nem vett, szerzett) vezetőkkel.
2009. nov. 23. 20:26
 2/15 A kérdező kommentje:
Kérdést tettem fel, nem véleménynyílvánítást kértem.
2009. nov. 23. 20:27
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha tolod, nem számít vezetésnek. Ha ülsz rejata az igen irreleváns, hogy nem megy a motor.
2009. nov. 23. 20:32
 4/15 aulac válasza:

A KRESZ szerint már vezetésnek minősül ha a jármű mozgásban van. Nem tér ki arra, hogyan kell mozgatni.

Ha te irányítod te vagy a vezetője. Ha csak tolod, de más irányítja akkor ő a vezető.Neki kell az adott típusra vezetői engedéllyel rendelkeznie.

2009. nov. 23. 20:40
 5/15 anonim válasza:
82%
Én úgy tanultam, hogy tolni a motort szabad jogsi nélkül (volt kérdés is KRESZ vizsgámon, és szabad), de ne próbálkozz ráüléssel. Egyébként amég nem volt jogsim, addig énis toltam mindig az itteni határútig:D Autóba viszont tényleg úgy van, hogy nem irányíthatod, tehát ha tolnak téged, akkor is jár a csekk. Érdekesség: Ha van jogsid, és ittasan biciklizel, akkor elvehetik a jogosítványodat!
2009. nov. 23. 20:47
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2009. nov. 23. 21:00
 7/15 anonim ***** válasza:

"tehát ha tolnak téged, akkor is jár a csekk"

-Tévedés.A motornak járni kell,egyébként nem minősül vezetésnek.

2009. nov. 23. 21:22
 8/15 anonim ***** válasza:
Ott kezdődik az egész, hogy a motor (nem SMKP) gépjárműnek számít, ergo nem is lehetne tolni...
2009. nov. 23. 21:29
 9/15 anonim válasza:
tolni lehet, legalábbis én már toltam el rendőr mellett
2009. nov. 23. 21:48
 10/15 aulac válasza:

Kivonat a KRESZ-ből:

"Járművezető mindenki, aki közúti szállító vagy vontató eszközt működtet – a működtetés miatt halad, – és irányít.

Ebből következik, hogy a kerékpárt, segédmotoros kerékpárt, motorkerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek."

2009. nov. 23. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!