Ha véletlenül tankolunk 6 liter 95-ös benzint a diesel üzemű autóba, aztán észrevéve a hibát csordulásig töltjük a 45 literes tartályt, ezzel elérve 15% benzintartalmú gázolajat, az mennyire fog ártani a pdtdi motornak?
Figyelt kérdés
2013. dec. 10. 18:32
11/13 A kérdező kommentje:
Nos! Megemeltem, úgy már sikerült közel 40 litert leszívni. A kijelzőn 30km-re elegendő mennyiséget mutatott. Ennyivel elmentem a legközelebbi kútra, és ott rakattam bele huszonegynéhány litert a jobbik gázolajból. Azt hiszem életre szóló lecke volt.
Köszönöm a figyelmet.
2013. dec. 16. 22:28
12/13 anonim válasza:
Kis mennyiségbe lehet benzint önteni gázolajhoz, 5-6 liter nem sok 30 liter gázolaj mellé, ráadásul jobban is mehet tőle :D hülyeséget félre téve, akár szénporral is el tud menni a diesel motor. ja hogy ez pbtdi vagy mi a csoda, az a baj ezzel, hogy nem 125-200 báron üzemel a motor, hanem 2500 báron, tehát okozhat hibát, nem sima szívódizel, az a baj :/
Ja igen a gázolaj nem robban hanem ég, a benzin viszont robban...
13/13 anonim válasza:
:) A befecskendezés ha 2500 barral történne ott a teknőig lyukadna minden ! A porlasztás nem sokkal tér el a sima dieseltől ,csak a közösből kell ellátni stabilan a 3,4,5,6,8,10 stb hengert . Semmi baja nem lett volna ennyi ü.a elhasználásából . :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!