Nissan Almera indításkor miért zajos?
Szakértők,tapasztalt emberek véleményére lennék kíváncsi.Tudomásom szerint az összes N15-ös Almera hidegindításkor 1-2 másodpercig zajos.Az autó új korától fogva,jelenleg 400000 ezer felett van,hiba nélkül,úgyhogy valószínűleg semmit nem jelent.
Viszont tényleg kíváncsi lennék mi okozhatja,eddig csak találgatások mennek a neten de nem hiszem el,hogy nincs válasz.Látatlanba annyit valószínűsítek, hogy az olaj nem elég hamar jut el arra a helyre.Teljesen mindegy,hogy 5w vagy 10w.
Nem vagyok sem szakértő sem tapasztalt, viszont úgy tudom az Almera is vezérműláncos és nem szíjas.
Nekem (Opel astra) állítólag(szakértők szerint :D) ez okoz hasonló zajt hidegindításkor. Mivel a láncfeszítő olajnyomással működik kell pár másodperc míg felépül a megfelelő nyomás és kellőképpen megfeszül a lánc. Amíg ez az zaj nem tart fél percig nincs baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!