Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezt meg hogy a francba csinált...

Ezt meg hogy a francba csinálta a Red Bull?!?!

Figyelt kérdés

Egy V6-os, 3 literes autó ami ~1200 lóerős, és 450-el is tud menni oO Ha v6os motorokból ilyet ki lehet hozni, akkor miért szenvednek a mai gyártók a v8-10-12(-16) os motorkkal?

am itt a videó: http://www.youtube.com/watch?v=QB3pSFSoJtw (2:22 nél írja)

#Red #bull #x2010
2013. dec. 2. 18:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
ez megint csak más téma... dragster... azok még egy kanyarban is felborulnának. Én itt a pályaverseny kocsikra gondoltam. De amúgy van az a Suzuki Escudo Pikes Peak version, na az is v6-os és ~950 lóerős, azt sem értem annyira hogy bírták megcsinálni oO
2013. dec. 3. 16:12
 12/13 A kérdező kommentje:
mondjuk találtam egy ilyet is: [link] ez is durva :D
2013. dec. 3. 16:12
 13/13 anonim ***** válasza:

Én arról beszéltem, hogy a dragsterek motorját, mivel csak (250kg és 8,2 literes V8-as) simán be lehetne építeni egy utcai autóba is. Pl a dodge srt10 motorja 8,4 literes, még picit nagyobb is mint a dragstereké, mondjuk a kompresszor úgy kilógna a motorháztetőn mint Toretto chargerében (R.I.P Paul Walker :() De elférne, ha speciális autóba tennéd, ott is elférne, és akkor tudna kanyarodni is.

A motor literteljesítményét a töltőnyomás emelésével bármeddig lehet emelni, csak minél nagyobb annál hamarabb megy szét. Pl ezért írtam a dragstereket, 8,2 liter-ből 9000-10000 lóerő, vagyis literenként kb ~1100 lovat leadnak, képzelj el egy 1.0 swiftet 1100 lóerővel, vagy egy ezres gyorsasági motort...

Egyébként érdekesség, hogy a dragsterek motorja 1 futam alatt összesen kb ~900-1000 fordulatot tesz meg mindennel együtt, vagyis 9-10 ezer fordulat megtétele után felújítás, ez a ~1100 lóerős literteljesítmény egyik ára... :) Ehhez képest a 3 literből nyert 1500 lóerő kevesebb mint a fele, "csak" 500 ló/liter...

2013. dec. 3. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!