Ezt meg hogy a francba csinálta a Red Bull?!?!
Egy V6-os, 3 literes autó ami ~1200 lóerős, és 450-el is tud menni oO Ha v6os motorokból ilyet ki lehet hozni, akkor miért szenvednek a mai gyártók a v8-10-12(-16) os motorkkal?
am itt a videó: http://www.youtube.com/watch?v=QB3pSFSoJtw (2:22 nél írja)
Én arról beszéltem, hogy a dragsterek motorját, mivel csak (250kg és 8,2 literes V8-as) simán be lehetne építeni egy utcai autóba is. Pl a dodge srt10 motorja 8,4 literes, még picit nagyobb is mint a dragstereké, mondjuk a kompresszor úgy kilógna a motorháztetőn mint Toretto chargerében (R.I.P Paul Walker :() De elférne, ha speciális autóba tennéd, ott is elférne, és akkor tudna kanyarodni is.
A motor literteljesítményét a töltőnyomás emelésével bármeddig lehet emelni, csak minél nagyobb annál hamarabb megy szét. Pl ezért írtam a dragstereket, 8,2 liter-ből 9000-10000 lóerő, vagyis literenként kb ~1100 lovat leadnak, képzelj el egy 1.0 swiftet 1100 lóerővel, vagy egy ezres gyorsasági motort...
Egyébként érdekesség, hogy a dragsterek motorja 1 futam alatt összesen kb ~900-1000 fordulatot tesz meg mindennel együtt, vagyis 9-10 ezer fordulat megtétele után felújítás, ez a ~1100 lóerős literteljesítmény egyik ára... :) Ehhez képest a 3 literből nyert 1500 lóerő kevesebb mint a fele, "csak" 500 ló/liter...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!