Ipszilonozás egy nagyon szűk utcában szervó nélküli autóval mennyire lehetetlen?
Ez csak amiatt jutott eszembe, mert néha szoktam gyakorolni a szomszédos utcákban az Y-ozást. Tegnap éppen egy elég szűk utcában. Igaz, a kocsiban van szervó /2006-os Toyota Corolla Wagon/, viszont mivel szűk a hely, elég sűrűn rá vagyok kényszerítve, hogy álló helyben fordítsam vissza a kormányt. Ugyanez egy régebbi szervó mentes autóval hogy menne?
Hallottam, hogy szervó nélkül nehezebb a parkolás. Mi a helyzet az Y fordulóval? :) /ott azért jóval többet kell kormányozni, mint egy sima parkolásnál.../
Viszont akkor itt megdől az, amit oktatáson tanítanak, nem? Vagyis hogy álló helyzetben nem szabad tekerni az autó kormányát... Eleve nem tud annyit gurulni az ember előre/hátra, hogy közben tekerje az igen nehéz kormányt.
Első: elismerésem. :) Nem leírni akarlak, de ha még te is megcsináltad, akkor lehet, hogy nem annyira lehetetlen feladat, maximum nehéz.
ma 12:11
első vagyok.
5 éve volt egy 33 éves Zsigám.Éjjel végeztem melóban. Ki kellett állnom a parkolóból. Ami, ugye nem két mp volt nekem. Elindultam, megjelent a ninos autó, lemeszelt. Igen fiatal , vékony ifjak voltak. Megfújatták a szondát velem. Mikor végeztünk, megkérdeztem, miből gondolták, hogy ittas vagyok? A válasz az volt, ahogy elindultam, annyira bizonytalanul ment :)) Felajánlottam , tessék, lehet egy jobb kanyarban álló autót elvinni balra fordulóval a másik irányba. Nem hiszem, hogy a fiatalembernek valaha zsiga lesz az álmai autója :-D
Aki pedig ezután megkérdezi, hogy lett akkor jogsim, annak elmondom, hogy:
1. Vezetni tudok, nagyon sok forgalmi helyzetben feltalálom magam, viszont ha centikről/fél méterekről van szó, kb. ennyi volna a távolság a fal és a kocsi eleje/hátulja között, akkor azt szerintem már elég nehéz felmérni külső segítség nélkül, pláne ha nagy autóról van szó. De ez még nem jelenti azt, hogy nem tudnék vezetni.
2. A rutinvizsgán az oktatókocsi egy 1.3-as Suzuki Swift volt, ami azért egyértelműen rövidebb a Corolla Wagonnál. Na meg azért csak bennem volt /ha csúnya dolog, ha nem/, hogy nem az én autóm, így jobban mertem előre-hátra gurulni. Illetve ott pici szegélyek voltak voltak oldalt, nem fal. Tehát ha túl is megyek, maximum a kerékkel találom el, ami azért csak másabb, mintha falnak mennék neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!