Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ipszilonozás egy nagyon szűk...

Ipszilonozás egy nagyon szűk utcában szervó nélküli autóval mennyire lehetetlen?

Figyelt kérdés

Ez csak amiatt jutott eszembe, mert néha szoktam gyakorolni a szomszédos utcákban az Y-ozást. Tegnap éppen egy elég szűk utcában. Igaz, a kocsiban van szervó /2006-os Toyota Corolla Wagon/, viszont mivel szűk a hely, elég sűrűn rá vagyok kényszerítve, hogy álló helyben fordítsam vissza a kormányt. Ugyanez egy régebbi szervó mentes autóval hogy menne?

Hallottam, hogy szervó nélkül nehezebb a parkolás. Mi a helyzet az Y fordulóval? :) /ott azért jóval többet kell kormányozni, mint egy sima parkolásnál.../

2013. dec. 2. 11:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én Zsiguli 1200-es kombival is csináltam :)) 155 cm-es nő vagyok. Hát, dolgoztam jócskán a kormánnyal .
2013. dec. 2. 11:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem is olyan nagyon rég még kuriózum volt idehaza a szervós személyautó. Tekertük izomból, nyáron, klímamentes autókban. Gondold el, egy megrakott ZUK kisteherautónak, hogy szedte alá az ember szűk helyen, álló helyzetben? Hát nem volt egyujjas a mutatvány.
2013. dec. 2. 11:52
 3/8 A kérdező kommentje:

Viszont akkor itt megdől az, amit oktatáson tanítanak, nem? Vagyis hogy álló helyzetben nem szabad tekerni az autó kormányát... Eleve nem tud annyit gurulni az ember előre/hátra, hogy közben tekerje az igen nehéz kormányt.

Első: elismerésem. :) Nem leírni akarlak, de ha még te is megcsináltad, akkor lehet, hogy nem annyira lehetetlen feladat, maximum nehéz.

2013. dec. 2. 12:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Kismillió olyan helyzet van, hogy álló helyzetben kell ütközésig alácsűrni a kormányt, egyszerűen nem tudod szűk helyeken másként megoldani a dolgot.
2013. dec. 2. 12:24
 5/8 anonim ***** válasza:

ma 12:11

első vagyok.

5 éve volt egy 33 éves Zsigám.Éjjel végeztem melóban. Ki kellett állnom a parkolóból. Ami, ugye nem két mp volt nekem. Elindultam, megjelent a ninos autó, lemeszelt. Igen fiatal , vékony ifjak voltak. Megfújatták a szondát velem. Mikor végeztünk, megkérdeztem, miből gondolták, hogy ittas vagyok? A válasz az volt, ahogy elindultam, annyira bizonytalanul ment :)) Felajánlottam , tessék, lehet egy jobb kanyarban álló autót elvinni balra fordulóval a másik irányba. Nem hiszem, hogy a fiatalembernek valaha zsiga lesz az álmai autója :-D

2013. dec. 2. 12:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Szűk helyre be- és kiparkoláskor előfordul, hogy álló helyben kell tekerni a kormányt. De az nagyon szűk hely. Ahol már két autó elfér egymás mellett, ott azért meg lehet fordulni Y-ban enélkül is. Még egy kicsit gyakorolni kell. :-)
2013. dec. 2. 20:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Utolsó: ahol én csináltam az Y-ozást, ott elfér egymás mellett 2 autó, de elég szűkösen. Ennek ellenére nem tudtam úgy Y-ozni, hogy közben ne tekertem volna álló helyben is a kormányt. Elég nagy autóról van szó, egy kombiról. Ugyan nem akkora batár, mint mondjuk egy BMW vagy egy Audi, de azért egy Kis Polskitól fényévekre van hosszúságban. :) Mondjuk az is igaz, hogy elé keveset gurultam előre/hátra, mivel féltem, hogy nekimegyek a falnak. Biztos mehettem volna még, csak egyedül bentről a kocsiból nem tudom felmérni, mennyire van a kocsi eleje/hátulja. Előfordul, hogy simán mehetnék még fél métert, de nem teszem. Sajnos tolattam már neki úgy álló autónak, hogy azt hittem, még mehetek, mert van helyem, erre simán nekitolattam... Azóta elég óvatos vagyok.
2013. dec. 4. 15:17
 8/8 A kérdező kommentje:

Aki pedig ezután megkérdezi, hogy lett akkor jogsim, annak elmondom, hogy:

1. Vezetni tudok, nagyon sok forgalmi helyzetben feltalálom magam, viszont ha centikről/fél méterekről van szó, kb. ennyi volna a távolság a fal és a kocsi eleje/hátulja között, akkor azt szerintem már elég nehéz felmérni külső segítség nélkül, pláne ha nagy autóról van szó. De ez még nem jelenti azt, hogy nem tudnék vezetni.

2. A rutinvizsgán az oktatókocsi egy 1.3-as Suzuki Swift volt, ami azért egyértelműen rövidebb a Corolla Wagonnál. Na meg azért csak bennem volt /ha csúnya dolog, ha nem/, hogy nem az én autóm, így jobban mertem előre-hátra gurulni. Illetve ott pici szegélyek voltak voltak oldalt, nem fal. Tehát ha túl is megyek, maximum a kerékkel találom el, ami azért csak másabb, mintha falnak mennék neki...

2013. dec. 4. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!