Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy CDTI motor mennyit bír?

Egy CDTI motor mennyit bír?

Figyelt kérdés
Autóvásárlás előtt állok, és kinéztem egy Opelt 1.3-as CDTI motorral, 130000 km-rel. Hallottam, hogy a dízelek több kilométert bírnak, ezért gondoltam, hogy ennyi kilométerrel megveszem. Átlagosan mennyit tudnak futni ezek a motorok?

2013. nov. 27. 19:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha nem gyilkolod, akkor többet, mint amit a kasztni fog bírni :)
2013. nov. 27. 19:41
 2/10 anonim ***** válasza:
3-at
2013. nov. 27. 20:22
 3/10 anonim ***** válasza:
Ez egy elég jól sikerült kis Fiat mákdaráló. Kérdezd meg volt-e már vezérműlánc cserélve. Kb. ilyenkor szokott elkezdeni csörögni.
2013. nov. 27. 20:26
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
cdi motorral ne tervezz túl hosszú távra....mindig lesz valami baja,ami ráadásul horror áron lesz javítható....ami biztos fog szarni előbb-utóbb az a magasnyomású szivattyú,meg a befecskendezésnél is lesznek gondok rendesen............ezek már nem a jó öreg "puci" adagolós dízelek amik ha kicsit is figyeltek rájuk elmentek 6-7-8 százezer kilómétert különösebb gond nélkül!a cdi annyit tud,hogy az adagolóstól is kevesebbet fogyaszt,illetve levesebb károsanyagot bocsájt ki,de ennyi!
2013. nov. 27. 21:33
 5/10 anonim ***** válasza:

LOL, Azért szerelik Suzukiba, Opelbe, Saabba, Fiatban, Lanciába, Alfába ezeket a motorokat, mert szarok..

Ember gondolkodj!

2013. nov. 27. 21:40
 6/10 anonim ***** válasza:

A Mazdát és a Suzukit kihagytad :P

Az is csak legenda, hogy az öreg adagolós dízelek elmennek 6-800 000kmt, ha vigyáztak rájuk. Már jóval korábban befigyel ott is a porlasztó csúcs- és az adagolófelújítás. Most már ezek "filléres" tételek, de a maguk korában ezek ugyanolyan horror összegek voltak, mint most a CR-ek húzósabb problémái. persze az idő mindent megszépít..

2013. nov. 27. 21:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Akkor mit ajánlanátok ebben a 800000-1000000-s árkategóriában? Én inkább a dízel felé húzok, mert elég sokat teszünk a mostani autónkba is. Az egy 17 éves Opel Corsa B 1.2-es ECO benzines. Eszik is rendesen.
2013. nov. 27. 22:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Nincs semmi gond a Corsával. Mondom csak a vezérlésre kell odafigyelni.
2013. nov. 27. 22:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Nekünk is Corsank van, nincs is vele még semmi baj, csak benzines, oszt sok a kilométer, tartunk tőle, hogy előbb-utóbb beköszön valami hiba. Arra lettem volna kíváncsi, hogy szám szerint mennyit bír, mert én dízelen tanultam, és abban (Volkswagen Polo PD-TDI 1.4) már 246000 km volt, pedig városban nyúzták a tanulók, és komolyabb csereként csak a kuplungot említette meg az oktatóm.
2013. nov. 27. 22:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha normálisan használsz egy autót, odafigyelsz a kötelező cserékre akkor kb az összes el fog menni komolyabb gond nélkül 300-350 000-ret.
2013. nov. 27. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!