NĹk nem mehetnek el autĂłszerelĹnek? Vagy nem megszokott, fura, esetleg kifejezetten nevetsĂŠges Ăśtlet?
ElĂŠg fiĂşs lĂĄny vagyok, ĂŠs ĂŠrdekelnek a kocsik (nem vagyok kifejezetten autĂłbolond, de szeretem Ĺket), ĂŠs csak Ăşgy ĂĄtfutott az agyamon ez az autĂłszerelĹ dolog. Furcsa lenne, vagy nem is vĂĄlaszthat ilyen szakmĂĄt egy nĹ?
17/L
Váó, ezer bocs a fura karakterekért, telefonról írtam a kérdést.... Szóval:
Nők nem mehetnek el autószerelőnek? Vagy nem megszokott, fura, esetleg kifejezetten nevetséges ötlet?
Elég fiús lány vagyok, és érdekelnek a kocsik (nem vagyok kifejezetten autóbolond, de szeretem őket), és csak úgy átfutott az agyamon ez az autószerelő dolog. Furcsa lenne, vagy nem is választhat ilyen szakmát egy nő?
17/L
Inkább szokatlan. Ha végzel és elkezded a munkát, akkor talán eleinte kisebb forgalmad lenne, mert azt gondolnák, hogy egy nő nem annyira műszaki szaki. De az is lehet, hogy inkább nagy lenne a forgalmad, mert egy csinos nő vagy.
Szerintem mindenképpen vágj bele, főleg, ha ez a vágyad. Tetszik az ötlet.
Első válaszoló: Én jól kijövök a fiú osztálytársaimmal, bár nem tartozom abba a nagyon menő csoportba.
Második válaszoló: Igen, lehet ez is, lehet az is, mondjuk van szerelő ismerősünk, ő biztos tudna segíteni elhelyezkedni vagy ötleteket adni. Még meglátom, mi lesz, 2 évem van eldönteni, hogy hova megyek tovább, csak ötleteket gyűjtök. :)
Köszi a válaszokat!
Nők is lehetnek autószerelők, de sokkal nehezebb a dolguk, mint a férfiaknak. Egyrészt ott vannak az előítéletek: a nők maradjanak a fakanálnál, nem nekik való ez - holott a mai, egyre inkább orvosdiagnosztikára hajazó hibakeresési eljárásokban nincs különbség a két nem között, aki érti a motor működését és a műszerek jelzéseit, az rájön, mi ment tönkre.
Másrészt rengeteg gyakorlati probléma merül fel a képzés során. Az autószerelő műhelyekben például nincs női mosdó és öltöző. Apróságnak tűnik, de nem az.
A harmadik probléma a fizikai erő. Egyre ritkább a nagykalapáccsal-feszítővassal végzett munka, de mondjuk a hengerfejcsavarok meghúzása vagy az összerohadt nyomtávrudak szétszerelése még mindig nagy erőt igényel. Persze, tudom, a nők sem mind törékeny virágszálak, de általában nem annyira erősek, mint a férfiak. Persze egy kis leleményességgel ezen is lehet segíteni.
Úgyhogy ha szeretnél az lenni, lehetsz autószerelő. Bár a "csak úgy átfutott az agyamon" sajnos nem elegendő indok. Annak idején a húgom is szemezett ezzel a szakmával, neked is csak azt tudom mondani, mint neki: ha reggel 7-kor elkezdesz melózni és este 6-kor, 11 óra hellyel-közzel megszakítás nélküli meló után a nyakadba ömlik az olaj a motorról másfél óra alatt lekínlódott váltóból (amivel utána már csak három órányi munkád van, de végre lejött) - na, majd akkor dől el, hogy tényleg szereted-e. Mert bizony ilyenek is előfordulnak, nem csak sikersztorikból áll az élet.
(a húgom egyébként akkor utálta meg az autószerelést, mikor sikerült neki rozsdás, vízköves, olajos fagyállóban megfürödnie két órával a tervezett randija előtt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!