Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » G asztrások miből tudhatom...

G asztrások miből tudhatom hogy van ABS az autóban?

Figyelt kérdés

2013. nov. 24. 12:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Belekapaszkodsz a kormányba, nyomsz egy satuféket kis sebességnél (<30km/h), lehetőleg csúszós, pl vizes vagy kavicsos úton (mögötted ne jöjjön senki!). Ha a fékpedál visszarugdos akkor van ABS, ha nem, akkor nincs (vagy nem jó).
2013. nov. 24. 12:24
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A műszerfalon a gyújtáskapcsoló felöli oldalon ott kell lennie a visszajelző lámpának. Ha ráadod a gyújtást, akkor egy ideig világít narancs színűen.
2013. nov. 24. 12:48
 3/16 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem a G-ben már kell lennie mindegyikben. Nem olyan régiek még azok. De lehet hogy tévedek.

Én kapásból három módszert ismerek, amivel ki tudod deríteni:

1. A műszeregységen keress gyújtásráadás után egy szép piros ABS feliretú kerek ikont, ami pár másodpercig világít.

2. Fölnyitod a motorháztetőt, és megnézed, van-e benne. Ehhez tudni kell, hogy hogyan is néz ki és hogy hol szokott lenni.

3. Poros földúton lassan haladsz és egyszer csak vészfékezel. Ha érzel a fékpedálon vibrálást, akkor dolgozik az ABS.

2013. nov. 24. 14:10
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Most jutott eszembe egy 4. verzió: bemész egy szervizbe és megkéred, hogy nézzék meg, van-e benne.
2013. nov. 24. 14:11
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A homokos, kavicsos út a legjobb ennek kipróbálására. Felgyorsítasz kb. 30-40 km/h sebességre, majd nyomsz egy satut. A pedál valóban visszarugdos, de ismerek olyan falábút, aki ez alapján képtelen eldönteni, hogy van-e benne ABS vagy nincs :)

Viszont ha utána megállsz, és megnézed a kocsi által hagyott nyomot, akkor egyértelműen kiderül: ha egy egyenes, folyamatos csíkot hagytál a homokban, akkor nincs ABS, ha szaggatott, hullámos felületű nyomot hagytál, akkor tuti ABS-es.

2013. nov. 24. 14:30
 6/16 anonim ***** válasza:
5. verzió: Elfordítod valamelyik irányba tökig a kormányt és bepislogsz a féktárcsa alá, ha látsz egy ilyent [link] (bár ez pont egy törött gyűrű) akkor bizonyára van benne ABS.
2013. nov. 24. 20:18
 7/16 anonim ***** válasza:

Harkonnen! A G-ben nincs ilyen, ott a csapágy hátulján van a jeladó!

[link]

2013. nov. 24. 23:52
 8/16 Szálab ***** válasza:
Nálunk is van egy G Astra, én inkább darálásnak jellemezném a pedál "viselkedését" és a társuló hanghatást. Amúgy meglepett, de az első években volt ABS nélküli belőlük, szal jogos a kérdés.
2013. nov. 25. 00:31
 9/16 A kérdező kommentje:
2001 ávjárat de ha rá adom a gyújtást akkor nemvilágít de viszon azt tudom hogy a fékhez megy valami vezeték
2013. nov. 25. 16:59
 10/16 anonim ***** válasza:

"Harkonnen! A G-ben nincs ilyen, ott a csapágy hátulján van a jeladó!

[link]

Ma is érdemes volt felkelni, tanultam valami újat, köszike!

2013. nov. 25. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!