Vw Golf IV melyik motorral a legjobb vétel?
Én nagyon hajlok a benzinesek felé, mert sokat nem használom, évi 8-10 ezer km-ert max. De ha azt ajánljátok inkább, abból melyik? SDI vagy TDI?
Szóval az 1.4-es, az 1.6-os, esetleg az 1.8-as benzines a jobb választás?
Elvárásom annyi, hogy azért lehessen dinamikusan haladni vele (nem vagyok száguldozó típus), és a vegyes fogyasztás (50-50% országút és vegyes mellett) álljon meg 7,5l környékén.
Dízelből a hagyományos adagolós TDI nagyon jó motor. 90,110, vagy 115 lóerős változatok vannak.
A VW csoport egyik legsikeresebb motorja. Skodába, VW-be, Audiba, Seatba szereték több mint tíz évig. 5-6 litert fogyaszt, és nagyon megbízható.
Benzinesek közül szerintem az 1,4 kicsi a Golfnak, a másik kettő jó. A 7,5-es fogyasztásba szerintem még az 1,8-is belefér.
SDI!
Egyszerű, igénytelen, nem fogyaszt és azzal letrafizni sem fognak, max 30-as övezetben :)
Pont ez az ami miatt, inkább a benzinest ajánlanám, a dízelek nem szeretik a rövid távokat, főleg télen!
Persze gyorsan hozzá kell tennem a benzines se szereti, de jobban tolerálja, hamarabb melegszik!
Tudomásom szerint Golf 4 be nincs 1.6 16V SDI.
Egyébként ekkora évi futáshoz és a 7,5 es fogyasztás korlátodhoz mindenképp benzinest ajánlok, abból pedig mindegy csak ne 1.4 es mert az kicsit lomha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!