A króm fólia is illegális ablaküvegekre?
Figyelt kérdés
nem % lékos hanem csak króm.. rásüt a nap és kivülröl nem látsz be.
nem szeretem ha néznek mert akk msáfele nézik zvarba jövök.
olyat lehet?
2013. nov. 22. 22:58
1/5 A kérdező kommentje:
meg láttam épületeken olyan h kilátok de be már nemlátok. olyat szeretnék rátetetni elölre meg hátulra meg lehetöleg az elsö szélvédöre is.
2013. nov. 22. 22:58
2/5 anonim válasza:
Ezt is ugyanúgy százalékban mérik, mivel ezek is sötétítenek. Nem is akárhogy. Ahogy a te pillantásaid nem jutnak be abba az adott épületbe, úgy a nap sugarainak sem sikerül. Azért nem szokás ilyet tenni az autóra, mert nem néz ki jól. A fekete mindenhez passzol, azért használják a sima sötétítő fóliát. Ám a sofőr felőli ablakra ha rátetetsz egy olyan sok százalékos fóliát, akkor te sem fogsz ám jól átlátni rajta. Én is olyat akartam, de az a baj, hogy este tényleg nagyon zavaró. Most pedig elég hideg van lehúzni az ablakot. Eddig 3 autót láttam aminél teljesen le volt sötétítve 100%-osan az egész. Az egyik egy X6-os BMW, másik egy 5-ös BMW, a harmadik pedig egy S Mercedes volt. Nekem úgy van, hogy leghátul 80%-os, két hátsó oldal ablakon 100%-os, elől a vezetői oldalon pedig UV szűrő fólia van. Ez is sötétít jócskán. Pláne ha még színezett is az ablakod. Le lehet sötétíteni az egészet 100%-osan, csak ha színezett az ablakod, akkor nagyon zavaró. A fentebb említett három luxusautós emberke nem törődött ezzel úgy látszik, de rengeteg még ezeknél komolyabb luxuskocsit is láttam már, mégse volt 100%-osan lesötétítve. Múlthéten egy Ferrari F12-őt is láttam pedig a Blahánál, 60%-os fólia volt rajta kb.
3/5 anonim válasza:
Illegális! Nem engedélyezett sem a fólia sem a higanygőzöléses üveg. Sőt nem is lehetnek tükröződő felületek az autón, a két tükrön kívül.
4/5 anonim válasza:
lehet sötétíteni, nekem a forgalmiba bele van íratva, hogy sötétített üveg és nem volt semmi. Hátul 100%-os elől 80%, de mondjunk én műszakira az első üveget kicseréltem simára.
5/5 anonim válasza:
Mindegy, hogy mennyire sötét az üveged. Már nem nézik, akár korom fekete fóliát is húzhatsz rá, amin nem lehet kilátni.
Csak a két első üvegre és a szélvédőre nem tehetsz ilyet, a többire már igen.
De még mindig tilos a "visszatükröződő" fólia. Persze csak a nagyon erős. de ha van benne jóváhagyási jel simán mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!