Miért nem tudom bezárni a bal hátsó ajtót?
96-os Opel Vectra B, a központi zár a többi ajtót rendesen zárja de ezt az egyet nem, a gomb is sokkal lejjebb van mint lennie kéne, próbáltam lenyomni vagy felhúzni de nem történik semmi, próbáltam úgy hogy beülök kocsiba lenyomva tartom a gombot és úgy nyomom rá a központi zárat de ugyan az a hatás, meg se mozdul a gomb se fel se le.
Kép: [link]
Ahogy a baloldali képen látjátok, a többi ajtónál sokkal jobban fel van húzva, ennél meg ez a max, jobban nem lehet
lenyomva meg egészen lent van már mélyen
Mi lehet a probléma? Köszönöm a válaszokat előre is!
A pöcök ilyen állását 2 dolog okozhatja: Az egyik: Kiment a helyéről a zár mozgatópálcája
A másik: Eltört valamelyik műanyag rész, így a rudazat nem mozgatja.
De mivel a központi zár sem működik így esélyesebb hogy eltört a zárszerkezet záró része.
Ha van otthon pár alap szerszám akkor ess neki. Az ajtó kárpit leszedésére képeket/videókat találsz a neten dögivel. Gúgli a barátod.
Aztán ablak fel(ajtókárpitot többnyire könnyebb leszedni lehúzott ablakkal) és szemrevételezd a zárat.
Egy ajtókárpit leszerelésén nem igazán lehet elrontani...
Viszont ahhoz ki kell nyitni az ajtót. Ha sikerül ne zárd be, szedd le a kárpitit és nézd meg mi a hiba.
Ha megvan akkor írd le és majd írunk továbbiakat.
Ez a leírás alapján le tudod szedni az ablak tekerőjét. Az a legbonyolultabb része a dolognak.
Én nem kampóval hanem egy fémlemezzel szoktam csinálni, de azt mondják jó megoldás még hogy egy harisnyát teszel a tekerő mögé, végighúzva a rugó beleakad és ki tudod pattintani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!